BiH

U Tomislavgradu poginule dvije osobe, od siline sudara smrskana vozila

Foto: Čitatelj/Klix.ba

U noći s petka na subotu, tri sata iza ponoći, u saobraćajnoj nesreći u Tomislavgradu poginule su dvije osobe, dok su dvije povrijeđene.

Saobraćajna nesreća se dogodila na lokalnom putu Tomislavgrad – Sarajlije u mjestu Sarajlije u kojoj su sudjelovali I. M. rođen 1999 godine u Tomislavgradu, upravljajući motornim vozilom marke “Mercedes” koji je tom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede i motorno vozilo marke “Golf” u kojem su se nalazili M.T. rođen 1992 godine u Tomislavgradu, J.S. rođena 2002 godine u Tomislavgradu, koji su od zadobivenih povreda na mjestu nesreće smrtno stradali.

Također je povrijeđena i A.D. rođena 2002 godine u Tomislavgradu te je nakon ukazane liječničke pomoći u DZ Tomislavgrad prevezena u Kantonalnu bolnicu u Livnu, a potom u SKB Mostar, na daljnje liječenje.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su sčužbenici PU Tomislavgrad, MUP-a Kantona 10 i dežurni kantonalni tužitelj nakon čega su tijela smrtno stradalih osoba prevezena su u mrtvačnicu, gdje će se obaviti obdukcija.

O kakvom sudaru se radi najbolje govore stravične fotografije vozila.

Treba istaći da su se od početka 2022. godine dogodila četiri smrtna slučaja u nesrećama na cestama Kantona 10.

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top