ISTAKNUTE VIJESTI

Putinov medij objavio plan Kremlja: Ovo je nova era, stvaramo novi svjetski poredak

Foto: EPA

Ruska državna novinska agencija RIA Novosti, koja je pod punom kontrolom države, objavila je komentar Petra Akopova u kojem otkrivaju navodne planove Vladimira Putina i državnog vrha. 

Prije dva tjedna dana RIA Novosti su greškom objavile unaprijed pripremljeni komentar Akopova u kojem slavi “vraćanje Ukrajine, odnosno njezino vraćanje Rusiji”. Komentar je, čini se, trebao biti objavljen nakon što bi Rusija, kako je Kremlj očito očekivao, brzo završila okupaciju Kijeva i Rusije.

Tada je pisao kako Rusija “obnavlja svoju povjesnu puninu, okuplja ruski svijet i ruski narod u svojoj cjelini – Velikoruse, Bjeloruse i Maloruse” te da “Rusija nije samo izazvala Zapad, nego je pokazala da se era zapadne globalne dominacije može smatrati potpuno i konačno završenom”.

Sada je RIA objavila novi komentar Akopova, svojevrsnog Putinovog trbuhozborca, koji se u početku teksta obraća Rusima koji kritiziraju rat u Ukrajini te ih naziva “kozmopolitanima”.

“Što ćemo s odbjeglim sugrađanima i tvrtkama?”

“Što ćemo s njima, odbjeglim sugrađanima i tvrtkama? Što učiniti kada se histerija smiri i požele se vratiti (ne svi, ali mnogi)? Naravno, neki, pogotovo oni rusofobični, odlaze “tresući prašinu s nogu”, ali mnogi u panici bježe: slika svijeta im se ruši, “Rusije više nema”, pa pokušavaju pronaći novu zona udobnosti (uostalom, potraga za njom je smisao njihovog života).

No, što će se dogoditi kasnije, kada će život u svijetu koji doista nikada neće biti isti, ipak ući u manje-više miran tijek i oni će se poželjeti vratiti? Kako se trebamo odnositi prema njima?”, pita se Akopov.

“Počela je nova era u svijetu”

“24. veljače započela je nova era u svijetu, ali što je još važnije, počela je nova era u životu Rusije. Zemlja se oslobađa ne samo iluzija o Zapadu, oslobađa se zapadnog utjecaja, čak i šire – otuđenja, oponašanja, grčenja i ovisnosti o strancima (prvenstveno ideološkim i duhovnim). Sada imamo jedinstvenu priliku da dobijemo imunitet, da postanemo samodostatni, jer smo i sami napravili korak na koji je Zapad mogao odgovoriti samo pokušajem da nas izbaci iz svjetske zajednice. Nemamo pravo propustiti ovu priliku”, nastavlja Akopov.

“Nismo ni najpametniji, ni najljepši, ni najjači i najbogatiji, nego samostalno razmišljamo, poznajemo svoju povijest i svoj nacionalni kodeks, živimo po svojim moralnim načelima i vjerujemo u svoje ideale. Mi smo jedinstvena pravoslavno-euroazijska civilizacija, kao, na primjer, kineska civilizacija

Je li moguće biti dio globalnog svijeta i spasiti svoju dušu? U uvjetima koji su bili prije 24. veljače, to je nemoguće. Ali ovoga svijeta više nema: globalisti su ga digli u zrak, pokušavajući zaustaviti rusku pobunu. Pokušaj “ukidanja Rusije” na svim frontama, od financijskih do kulturnih, ukida samu ideju zapadnjačke superiornosti i vodstva”, piše Putinova agencija.

“Udar na Zapad je ogroman. Rusija gradi alternativni sustav”

“Čak i u slučaju pobjede Zapada, odnosno odbijanja Rusije da ostvari svoje ciljeve u Ukrajini, udar na ugled Zapada bi bio ogroman. A sada, kada je cijeli svijet uvjeren da je Rusija izdržala udarac i da nije pokleknula, Zapad će jednostavno prestati postojati kao svjetski hegemon.

Ali hoćemo li i mi patiti od kolapsa atlantskog svjetskog poretka? Naravno. No posljednjih godina Rusija gradi alternativni poredak zajedno s Istokom i Jugom te s onim snagama na Zapadu koje su razumjele trendove. Da, još je daleko od dovršetka, ali ne bi mogao biti dovršen bez dekonstrukcije Atlantskog projekta”, piše u kmentaru koji je je objavila novinska agencija RIA Novosti.

Drugačiji odnos prema Zapadu…

“U svakom slučaju, sada ćemo imati ne samo drugačiji odnos prema Zapadu, već drugu ekonomiju, drugačiji socio-ekonomski model, drugačije odnose u društvu, drugačiju, istinski nacionalnu elitu. I, što je najvažnije, imat ćemo druge, prave vrijednosti u životu.

To neće biti povratak ni u SSSR ni u predrevolucionarnu Rusiju: ​​ni jedno ni drugo nije moguće. Ali doći će do izgradnje društva i države koja je duhovno samodostatna, utemeljena na nematerijalnim vrijednostima, na superiornosti duha nad tijelom, bez samoponiženja i želje da “živimo kao u inozemstvu.” 

Štoviše, to će biti ne samo slobodno društvo, nego i društvo bogato materijalnim, jer imamo sve potrebne resurse, mogućnosti i teško, ali neprocjenjivo iskustvo stečeno tijekom postsovjetskih desetljeća.

Pa oni koji su pobjegli, a nisu pljuvali u domovinu, koji su samo upali u mit o “zatvaranju Rusije od svijeta”, moći će se mirno vratiti ako zaista vole svoju zemlju i žele biti dio pravi ruski život”, stoji na kraju.

(Izvor: Index.hr)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top