ISTAKNUTE VIJESTI

Čečenski vođa: Neki dan smo bili na 20 km od vas, kijevskih nacista, a sad smo bliže

Screenshot: Telegram

Čelnik ruske republike Čečenije Ramzan Kadirov, saveznik predsjednika Vladimira Putina, rekao je da je u Ukrajini s ruskim vojnicima koji vode ofenzivu u toj zemlji.

Kadirov, kojeg su međunarodne nevladine organizacije osudile zbog teških povreda humanitarnog prava u njegovoj kavkaskoj republici, objavio je na Telegramu video u kojemu je prikazan u maskirnoj odori dok proučava vojne planove s vojnicima.

Poslije je u poruci objavio da je video nastao u Hostomelju, aerodromu blizu Kijeva, ukrajinskog glavnog grada, koji su ruske snage zauzele u prvim danima ofenzive.

Informacija se nije mogla provjeriti kod neovisnog izvora.

Pozvao kijevske snage na predaju

“Neki dan smo bili na 20 km od vas, kijevskih nacista, a sad smo još bliže”, napisao je Kadirov, pozivajući ukrajinske snage da se predaju “ili će biti gotove”.

“Pokazat ćemo vam u stvarnosti da ruska praksa bolje uči ratovanju od stranih teorija i naputaka vojnih savjetnika”, dodao je.

Ramzan Kadirov koji željeznom rukom vlada Čečenijom, odan je Kremlju i raspolaže paravojnom milicijom “kadirovcima” kojima zapovijeda.

Na početku ruske ofenzive društvenim mrežama su kružile fotografije na kojima se vidi trg u Groznom, čečenskome glavnom gradu, koji se crni od vojnika koji su tvrdili da su na odlasku u Ukrajinu. 

Snage pod kontrolom Kadirova optužuje se za brojne zločine u Čečeniji.

(Izvor: Index.hr)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top