ISTAKNUTE VIJESTI

Od strujnog udara poginula dva studenta

Dva studenta pronađena su mrtva u Zagrebu.

Fakultet je objavio vijest da je poginuo jedan student. Njegovo tijelo pronađeno je jučer ujutro, nakon što je za mladićem trajala potraga. No, jutros je nađeno i tijelo drugog mladića. On je, kako piše Večernji, također poginuo od strujnog udara nakon što je krenuo u potragu za nestalim kolegom.

Od tragično stradalog Nikole Michael Sušeca se oprostio i fakultet Hrvatski studiji.

“Dekan Fakulteta hrvatskih studija obavještava da je izvrstan student I. godine kroatologije i filozofije i kulture Fakulteta hrvatskih studija, useljenik u Hrvatsku Nikola Michael Sušec tragično stradao u Zagrebu u srijedu 16. ožujka 2022. u 21. godini života.

Rođen je u Eugenu, na zapadu savezne američke države Oregon 13. studenoga 2001. Završio je s izvrsnim uspjehom Katoličku srednju školu otaca marista u Eugenu (2016.–2020.) i upisao se na naš Fakultet kao pripadnik hrvatskoga iseljeništva u SAD-u u kvoti Hrvata izvan RH. U prvom semestru stekao je 34 boda po ECTS-u s prosječnom ocjenom 4,5.

Pamtit ćemo njegov vedar lik, ljudskost, susretljivost, komunikativnost, srčanost i domoljublje. Fakultetska zajednica izražava sućut njegovu tati Josipu i majci Heidi Melindi. Nadnevak sprovoda objavit ćemo uskoro. Počivao u miru Božjem”, piše Fakultet.

Tražili ga od srijede, poginuo od strujnog udara

Riječ je o mladiću za kojim se tragalo od srijede.

Njegovo tijelo je pronađeno jučer ujutro.

“Jučer, 17. ožujka u 7.25 sati na Maksimiru u Ulici kneza Branimira, na teretnim kolosijecima željezničkog kolodvora Zagreb-Borongaj, na tlu između četvrtog i petog kolosijeka, uz teretne vagone pronađeno je tijelo za sada nepoznate muške osobe. Na tijelu nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali da je smrt nastupila kao posljedica kaznenog djela. Po obavljenom očevidu tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Zagreb radi utvrđivanja identiteta”, objavila je policija ranije. Naknadno su pojavili da je umro od posljedica strujnog udara.

“Obavljenim očevidom je utvrđeno da je smrt nastupila kao posljedica strujnog udara visokog napona kojim je opskrbljen kolosijek putem kontaktne mreže”, dodaje policija nešto kasnije.

Drugi student ga išao tražiti pa poginuo

Kako piše Večernji list, jutros je pronađeno tijelo još jednog studenta. Pretpostavlja se da je išao tražiti nestalog mladića, ne znajući da je njegovo tijelo već pronađeno. On je, piše Večernji, stradao na identičan način – od strujnog udara.

Kako je objavio fakultet Hrvatski studiji, drugi poginuli mladić je Jerko Kučić.

“Dekan Fakulteta hrvatskih studija obavještava da je student II. godine povijesti i filozofije i kulture Fakulteta hrvatskih studija iz Komiže Jerko Kučić tragično stradao u Zagrebu u petak 18. ožujka 2022. u 23. godini života.

Rođen je u Splitu u srijedu 14. srpnja 1999. Završio je srednju školu Antuna Matijaševića-Karamanea u Visu i godine 2019. upisao je dvopredmetni preddiplomski sveučilišni studij povijesti i filozofije i kulture. Pamtit ćemo njegovo poštenje, druželjubivost, optimizam i brižnost. Fakultetska zajednica izražava sućut njegovoj majci Danijeli. Nadnevak sprovoda objavit ćemo uskoro. Počivao u miru Božjem”, stoji u objavi.

(Izvor: Index.hr)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top