ISTAKNUTE VIJESTI

Nenad Periš: Svi me pitaju samo jedno !

Nenad Periš, otac nestalog Mateja Periša, nakon dva i po mjeseca vratio se u Split i, kako tvrdi, jučer se čuo sa načelnikom beogradske policije, koji mu je najavio potragu za sinom tako što će pretraživati rijeke, ali i kopno.

Dobio sam izvještaj od načelnika policije u Beogradu. Potvrdio mi je da se potraga za mojim sinom nastavlja istim intezitetom, da dolazi ljepše vrijeme i da će pretraživati Savu i Dunav, ali i kopno – rekao je Nenad Periš.

On se prije nekoliko dana vratio u Split svojoj porodici, ali i poslu. Kako sam tvrdi, nije mu lako, ali mora da nastavi realno da živi. Teško mu je što je daleko od Beograda gdje je i sina izgubio.

Vidio sam se sa Matejevom majkom i mogu vam reći da je njoj najteže. Prvo što me je pitala bilo je: ‘Kako si?’. Ona se posvetila molitvama i želji da nađemo sina. Šetali smo i o svemu pričali. Rekao sam joj sve što znam, ali nam dijete nisam našao – kaže Nenad.

On tvrdi da novih informacija o Mateju nije dobio, da je dosta vremena prošlo, ali da se i dalje nada da je živ.

Kćerke su me sačekala sa istim pitanjem kao i bivša supruga: ‘Kako sam?!’. Svima govorim da ja nisam bitan već Matej. Da bi ono što ja radim uradio svaki roditelj na svijetu. Nije mi lako što sam morao da se vratim, ali morao sam, zbog porodice i posla. Nema trenutka da ne pomislim šta je sa mojim sinom i gdje je. Moram biti realan… – kaže Periš.

Podsjetimo, Matej Periš (27) nestao je u noći između 30. i 31. decembra prošle godine, kada je ostavio svoje prijatelje i jaknu u beogradskom klubu “Gotik”.

(Izvor: Hayat.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top