Magazin

Ruski oligarh nakon tri tjedna života pod sankcijama: Ne znam kako ću izdržati

Foto: EPA

Ruski oligarh Mikhail Fridman našao se na meti kritika nakon izjave da ne zna kako će živjeti nakon sankcija zbog kojih je prisiljen živjeti s 3 tisuće eura mjesečno (23 tisuće kuna).

Nakon ruske invazije na Ukrajinu Mikhail Fridman, milijarder iz Rusije “težak” više od 8.9 milijardi eura, našao se na udaru sankcija Europske unije zbog kojih će morati živjeti s 36 tisuća eura godišnje i potrebna mu je dozvola vlade Velike Britanije da troši novac. Iako je njegov mjesečni iznos sasvim dovoljan za pristojan život, on je samo tri tjedna nakon uvođenja sankcija izjavio da je za njega to nemoguće.

“Ne znam kako ću živjeti. Ne znam, zaista ne znam”, rekao je Fridman za Bloomberg, a sankcije je nazvao neosnovanima i nepravednima. Zbog svojih izjava brzo se našao na udaru kritika i ismijavanja na društvenim mrežama.

“Tako sam zabrinuta za tebe. Nadam se da ćeš uspjeti preživjeti sa životom koji si mnogi ne mogu priuštiti”, “Ovo je tako srceparajuće”, “Zajebava li se netko sa mnom? Ne bih znala što da radim ni sa njegovim mjesečnim iznosom! Jedva spajam kraj s krajem, ali barem pošteno zarađujem za život i nikome ne činim štetu”, kritični su bili korisnici na društvenim mrežama.

“Sankcije neće zaustaviti rat”

Korisnici su pisali i kako se što prije trebaju udružiti i pripremiti akciju za pomoć ljudima poput “jadnih” milijardera koji su sada primorani živjeti i dalje, kako kažu, iznadprosječnim životom. 

Na dan kada je dobio sankcije, Mikhail je dao ostavku u upravi Alfa-Banke, a iako se sa istima ne slaže, priznao je kako su njegovi problemi ništa u odnosu na ono što se događa u njegovoj rodnoj Ukrajini.

“Moji problemi su ništa u usporedbi s onim što prolaze Ukrajinci”, rekao je Fridman koji je ranije izjavio da smatra da sankcije neće doprinijeti tome da se zaustavi rat u Ukrajini.

“Oni koji donose ove odluke nemaju pojma o tome kako funkcionira Rusija”, zaključio je.

(Izvor: Index.hr)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top