ISTAKNUTE VIJESTI

Saradnik Belivuka: SNS nam je davao novac za usluge koje smo činili

Foto: TV Pink

Marko Miljković, jedan od vođa ozloglašenog klana Veljka Belivuka kojem se na teret stavljaju brutalne likvidacije, početkom februara saslušan u Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK) povodom proširenja istrage za još dvije likvidacije – Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića. Miljković je negirao izvršenje krivičnog djela, a potom govorio o bivšem načelniku SBPOK Božidaru Stoliću, ali i o funkcioneru Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandru Papiću i novcu koji je navodno dobio od SNS za poslove koje je obavljao.

Negirao je krivično djelo, optužio tužilaštvo za pritisak na njega i druge iz Crvene zvezde, a potom ih uputio na funkcionera SNS-a Aleksandra Papić da im odgovori na pitanje koliko novca su platili njihovoj grupi za usluge koje su činili. Podsjetimo, Nova.rs je ranije objavila i Belivukov iskaz u kojem je rekao da je njihova grupa napravljena za potrebe i po nalogu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

On tvrdi da mu je navodno Papić poklonio skupocijeni sat koji mu je oduzet prilikom ranijih pretresa, te da im je on donosio novac za usluge koje su činili, piše Nova.rs.

“Mi se vas i vaših političara ne plašimo, niti policije, niste nam ni do kolena. Aleksandar Papić nam šalje non stop poruke da je dobar s vama i Sašom Ivanićem i kako kod vas može puno toga da završi. Ako je to istina, onda mi vratite sat koji ste mi oduzeli, a koji mi je Papić poklonio. Takođe, pitajte Papića koliko nam je novca donosio zato što radimo za SNS, pa kada budete videli o kom iznosu se radi, odustaćete od postupka za pranje novca, a utvrđivaćete onda gde nam je novac od SNS”, rekao je Miljković u iskazu.

Potom je govorio o okrivljenom saradniku Nikoli Spasojeviću koji je nedavno potpisao sporazum o svjedočenju protiv kriminalnog klana, koji je djelovao pod okriljem navijačke frakcije “Principi”.

“Izmišljate leševe, dokaze.. Koristite psihičko stanje Spasojevića i terate ga da nas lažno tereti. Već dva meseca kuka i plače kako ne može više da izdrži vaš pritisak. Zbog toga što ste mu sve rekli on želi da izvrši samoubistvo, to mi je više puta preko prozora pričao. Predlažem da se sami izuzmete, kako vi, tako i Saša Ivanić i ostavite nas na miru. Ostavite mog kuma Spasojevića na miru, pustite čovek iz pritvora da se leči jer je bolestan i nema veze s ovim izmišljotinama. Jednog svedoka saradnika, odnosno Bojana Hrvatina, ste ubedili da nas lažno tereti zato što ste iskoristili njegovu bolest jer je čovek bolestan od raka”, izjavio je Miljković.

Dodao je kako on “nije tužibaba da traži izuzeće tužioca i predložio im da se sami izuzmu”.

“Pustite drugog tužioca da ovaj posao radi časno i pošteno, sve što vi ne radite, a džaba ste dobili to ordenje za hrabrost jer vi to niste, a ja ću vam pokazati kako to izgleda u drugom poluvremenu”, izjavio je vođa kriminalne grupe.

Detalje iskaza Belivuka pročitajte ovdje.

(Izvor: N1)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top