ISTAKNUTE VIJESTI

Skandalozna poruka saborskog zastupnika, pozvao na novu ” Herceg-Bosnu”: Bosna i Hercegovina ne treba postojati !

Nikola Grmoja, zastupnik MOST-a u Hrvatskom saboru, ponovo je uputio skandaloznu poruku na račun suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH.

Podsjetimo, Grmoja je i ranije ničim izazvan upućivao neprimjerene izjave o navodnoj majorizaciji bh. Hrvata, direktno se miješajući u unutrašnja pitanja BiH

Ako Hrvati neće biti ravnopravni i konstitutivni, onda BiH ne treba niti postojati. Jednostavno je – poručio je Grmoja krajem januara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj put Grmoja se oglasio na svom Facebook profilu povodom pregovora u vezi sa izmjenama Izbornog zakona BiH.

I ova runda pregovora između predstavnika Hrvatskog narodnog sabora i vodećih bošnjačkih političara pokazala je koliko je štetna i za opstojnost BiH opasna politika SDA i Bakira Izetbegovića. Pet od šest pregovaračkih stranaka su se usuglasile oko izmjena Izbornog zakona, a SDA je odbijajući dogovor jasno pokazala da ne želi odustati od krađe političkih prava Hrvata u BiH.

  • Želim poručiti gospodinu Izetbegoviću, kako se nezavisno o njegovom nepristanku na izmjene Izbornog zakona, Hrvatima prava neće više oduzimati jer je svima postalo potpuno jasno da bez ravnopravnosti Hrvata nema stabilne i funkcionalne Bosne i Hercegovine.
  • Očito su neki predvodnici bošnjačkih stranaka razgovarali samo da se pred međunarodnim akterima prikažu kao konstruktivni i željni dogovora, a u stvari već po ko zna koji put su pokazali da svojim protivhrvatskim pristupom žele Federaciju Bosne i Hercegovine učiniti potpuno bošnjačkim entitetom.
  • Mislim da je ova Izetbegovićeva rušilačka politika indikator da se Hrvati trebaju jasno okrenuti vlastitoj zaštiti i političko-teritorijalnoj organizaciji kako bi zaštitili svoju opstojnost i budućnost u Bosni i Hercegovini – napisao je Grmoja,

(Izvor: Hayat.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top