ISTAKNUTE VIJESTI

Video / Ovako je izgledalo kada je grupa Velje Nevolje ušla u hotel da ga otme

Foto: Nova.rs

Rukovodioci hotela “Life Desing” u Beogradu sazvali su danas konferenciju za novinare na kojoj su tvrdili da je kriminalna grupa Velje Nevolje i Marka Miljkovića 2020. godine pokušala fizički zauzeti hotel.

Na konferencije su prikazani video snimci na kojima se vidi kako navijači upadaju u hotel i ucjenjuju vlasnika objekta.

Vlasnik hotela “Life Design” unajmio je obezbjeđenje preko izvjesne firme “TNT Protect”, iza koje se kasnije ispostavilo da stoje Belivuk i Miljković. Tokom konferencije prikazani su snimci na kojima se vidi kako u maju 2020. godine Belivuk i Miljković upadaju u hotel. Vidi se kako Miljković u restoranu hotela razgovara sa vlasnikom istog i njegovom suprugom. Na video snimku se vidi Miljković, Belivuk i, takođe uhapšeni, Dejan Tešić.

“To što smo mi potpisali obezbjeđenje po tržišnoj cijeni, mi ne radimo tako. Mi uzimamo naš dio, iznad nas stoji politika i policija. Imaš 24 časa da odlučiš o ponudi”, rekao je Miljković u maju 2020. godine Plantariču, kada je grupa momaka upala u hotel.

Plantarič nije želio da prihvati tu ponudu.

“Ne mogu da prihvatim, hotel je moj život”, rekao je Miljkoviću.

Ipak, Miljković ga je pozvao da se sutradan nađu, ali i da će mu u 10 sati, odnosno neposredno prije nalaženja, reći lokaciju.

Tada se vlasnik hotela uplašio i obratio ambasadi, jer je on slovenački državljanin. Ambasada mu je zakazala razgovor u policiji, ali ni tu nije imao sreće, piše Nova.rs.

Plantarič je tokom konferecije izjavio i da je oko poslova sa obezbjeđenjem, a iza kog su stajali Belivuk i Mijković, došao preko izvjesnog “Organizatora”. Ime “Organizatora” nije imenovao, jer se, kako Miloš Plantarič tvrdi, taj čovjek nalazi na slobodi, a ranije je bio osuđivan za ubistvo, te iz sigurnosnih razloga ne želi da ga imenuje.

Kako je ispričao vlasnik hotela, koliko su uhapšeni navijači sa službama bili povezani ilustrovao je činjenicom da je izvjesni “Organizator” saznao da je on otišao da pomoć zatraži u policiji i tada mu zaprijetio.

On je tokom konferencije ispričao i kako je stupio u kontakt sa pomenutim “Organizatorom”. Naime, njegovi problemi počeli su 2012. godine kada mu je njegov tadašnji poslovni partner preuzeo hotel.

Plantarič se tada obratio tužilaštvu, ali su oni ocijenili da nema krivičnog djela. Kako nije imao koga da pita za pomoć, a kako tvrdi, obratio se svom poslovnog saradniku. On ga je tada uputio na osobu koju oslovljava “Organizator”, a koja ga je spojila sa firmom za obezbjeđenje iza koje stoje uhapšene vođe navijača.

Inače, sporni hotel ne radi već duže vrijeme.

(Izvor: Radiosarajevo.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top