Nogomet

Inter pobijedio Juventus u Torinu!

(Foto: EPA-EFE)

Ekipa Intera pobijedila je Juventus u velikom derbiju 31. kola italijanske Serije A rezultatom 1:0, čime su naš Edin Džeko i njegovi saigrači zadržali realnu šansu da se bore za titulu prvaka do kraja sezone.U prvom poluvremenu i generalno u tokom svih 90 minuta Juventus je bio tim koji vlada terenom i koji se faktički sve pitao, no kada nisu iskoristili svoje šanse, kažnjeni su i nakon toga se nisu uspjeli vratiti u meč.

Najbolju šansu za Juventus imao je Chiellini u devetoj minuti, ali njegov pokušaj sa svega nekoliko metara pogodio je prečku, a izdvajamo još odličan pokušaj Dybale s distance koji je otišao malo preko gola Handanoviča.

U 45. minuti sudija Irrati nakon VAR intervencije pokazao je na bijelu tačku i svirao penal za Inter i to nakon prekršaja nad Dumfriesom kojeg su napravili Alex Sandro i Morata. Iako u prvi mah nije vidio ovu situaciju, nakon što je na VAR ekranu još jednom pogledao, sudija je pokazao na bijelu tačku.

Odgovornost je preuzeo Calhanoglu, no Szczesny mu je odbranio udarac, a u nastavku te akcije Inter je postigao gol, no sudija ga je poništio zbog prekršaja koji je napravio Calhanoglu nakon što se lopta odbila. I kada se činilo da će se na poluvrijeme otići s rezultatom 0:0, sudija je pokazao da će se penal za Inter ponoviti.

Naime, De Ligt je ranije ušao u svoj kazneni prostor i upravo zbog toga sudija je pokazao da se penal mora ponoviti, a iz drugog pokušaja Calhanoglu je bio neumoljiv i pogodio za 1:0.

Zbog svega spomenutog, domaći igrači su bili izuzetno ljuti i nezadovoljni, a posebno se to odnosi na trenera Massimilana Allegrija koji je bacao sve oko sebe na klupi.

U drugom poluvremenu Juventus je nastavio napadati Inter i bio je puno bolji tim, a najbolje šanse za Staru damu imali su Vlahović u 63. i Zakaria u 74. minuti, no nisu bili precizni.

Kako je vrijeme prolazilo, tako su Inter i trener Inzaghi sve više zatvarali meč, a na kraju su uspjeli odbraniti prednost i doći do pobjede i osvajanja tri boda.

Naš Edin Džeko odigrao je 90 minuta za svoj tim, a izašao je u prvoj minuti sudijske nadoknade. Dijamant u ovom meču nije imao šansi za gol.

Nakon ove pobjede Inter je prišao Milanu i Napoliju na tri boda i sada imaju 63 osvojena boda u ovoj sezoni, dok je Juventus ostao na četvrtoj poziciji sa 59 osvojenih bodova.

Rezultat i strijelac:

Juventus – Inter 0:1 (Calhanoglu 45+5′)

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top