ISTAKNUTE VIJESTI

Vulin: RS je trajnija od mnogih država koje su vladale BiH

Foto: Agencije

Milanović obično u jednom danu da dvije ili tri oprečne izjave, pa vi poslije pokušajte da vidite koja je prava, šta je zapravo htio da kaže, rekao je Vulin

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da je bosanskohercegovački entitet RS “poslije 30 godina pokazao da je trajniji od mnogih država i carevina koje su vladale na prostoru Bosne i Hercegovine”.

– To govori da je nastala zato što je srpskom narodu bila potrebna. Nije Republiku Srpsku niko donio ili stvorio u Dejtonu, stvorio je srpski narod i on je čuva – rekao je Vulin, koji je jučer prisustvovao obilježavanju 30 godina Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

On je izrazio zadovoljstvo što je dobio Zlatni znak kao najviše priznanje entitetske policije.

Boravio u Banjoj Luci

Vulin je rekao za televiziju “Pink” da mu je bilo jako drago što je jučer bio u Banjoj Luci, gradu u kojem je predsjednički kandidat SNS-a Aleksandar Vučić dobio više od 90 posto glasova i što je mogao u njegovo ime da pozdravi pripadnike MUP-a RS i čestita praznik.

– Njima je mnogo značilo da je prva čestitka novoizabranog predsjednika Srbije i predsjednika svih Srba, kako ja volim da kažem, bila baš u Banjoj Luci – naveo je Vulin.

On je istakao i da nije logično da svi drugi narodi mogu da budu barem jedinstven politički narod, da se ujedinjuju, a samo Srbi ne mogu.

– Šta je tu loše da mi budemo jedinstveni, da mislimo isto o najbitnijim nacionalnim pitanjima? Šta je tu problem? Uostalom, vidjeli ste po rezultatima izbora u Srbiji da su Srbi van Srbije glasali više od 90 posto za Vučića, a Srbi u Srbiji u ogromnom procentu, što govori da mislimo isto – rekao je Vulin.

O Hrvatskoj

Povodom čestitke hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića u kojoj je čestitao Vučiću izbornu pobjedu, a istovremeno naveo da su Srbi “autodestruktivan narod”, Vulin je naveo da mu je žao što je došlo do toga, ali da nije iznenađen.

– Milanović obično tako nešto uradi. On obično u jednom danu da dvije ili tri oprečne izjave, pa vi poslije pokušajte da vidite koja je prava, šta je zapravo htio da kaže – rekao je Vulin.

Prema njegovim riječima, u Hrvatskoj bez obzira da li na vlasti bila ljevica ili desnica, odnos prema Srbima i Srbiji je isti.

– I u vreme vlasti ljevice Srbima u Vukovaru su zabranjivali da pišu ćirilicom i nisu učinili ništa da se vrate protjerani i raseljeni Srbi, da se procesuiraju ratni zločini nad Srbima, da im se vrati imovina protjeranim Srbima ili srpskoj državi – naveo je Vulin.

On je napomenuo i da kada u Hrvatskoj vlada desnica Srbima zabranjuju da pišu ćirilicom u Vukovaru, tjeraju ih da dođu na proslavu “najvećeg etničkog čišćenja poslije Drugog svjetskog rata” ne vraćaju imovinu ni Srbima, ni državi Srbiji, te daju izjave u kojima se Vučić napada.

– Zašto? Ne znaju ni oni, osim što je ojačao Srbiju – rekao je Vulin.

(Izvor: Avaz.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top