Nogomet

MAN. CITY – LIVERPOOL 2:2 Spektakularan derbi ostavio obje ekipe u igri za naslov

Foto: EPA

Jedan od najiščekivanijih derbija sezone završio je bez pobjednika. Manchester City i Liverpool odigrali su 2:2 u 32. kolu Premier lige pa je tako momčad Pepa Guardiole zadržala bod prednosti nad Kloppovom ekipom. Do kraja prvenstva i jedna i druga momčad odigrat će još sedam susreta.

City puno bolji u prvom dijelu

Sami početak prvog poluvremena potvrdio je ono što smo i očekivali – da nas čeka sjajna utakmica. U petoj je minuti Alisson fantastično obranio čistu priliku Sterlingu, no nekoliko sekundi kasnije nije imao šanse. Kevin De Bruyne šutirao je s 20-ak metara, lopta je pogodila Matipa u bloku, promijenila smjer i od vratnice završila u golu.

Liverpool je odgovorio nakon samo osam minuta. Robertson je preciznim ubačajem pronašao Alexander-Arnolda, koji je loptu dodao pred gol za Jotu, a Portugalac nije pogriješio u čistoj situaciji te je zabio za 1:1.

Momčad Pepa Guardiole uspjela je uspostaviti dominaciju nakon tog pogotka i neprestano je bila opasna. Odličnu je priliku u 29. minuti imao De Bruyne nakon što je Foden izdriblao Arnolda i dodao mu loptu, no udarac Belgijanca prohujao je pored vratnice.

City je vodstvo zasluženo vratio u 37. minuti. Joao Cancelo ubacio je loptu u šesnaesterac, a Gabriel Jesus je za dlaku izbjegao zaleđe i uz pomoć grede postigao pogodak za novu prednost ekipe iz Manchestera.

Mane donio remi Liverpoolu

Drugo poluvrijeme nije moglo krenuti bolje za nogometaše Liverpoola. U prvoj su minuti odigrali dobru akciju, Salah je krasnim dodavanjem oči u oči s vratarom izbacio Manea, a on je rutinski pogodio za drugo poravnanje na utakmici.

Uslijedio je period od 15-ak minuta bolje igre Liverpoola, Ederson je zaustavio Jotu u jednoj dobroj prilici u 52. minuti, no zatim je City ponovo preuzeo kontrolu i u 63. minuti postigao pogodak koji je nakon VAR pregleda poništen. Strijelac Sterling bio je u minimalnom zaleđu.

Do kraja utakmice tempo je nešto pao u odnosu na ostatak ogleda, a u takvoj je situaciji bolje igrao City. Najbliže pogotku došao je u 90. minuti, kada je Mahrez pogodio vratnicu iz slobodnog udarca. U zadnjim sekundama susreta Mahrez je imao još jednu dobru priliku, no prebacio je gol pa je utakmica završila bez pobjednika.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top