Auto/moto

Teslin Model Y udario u avion vrijedan 3,5 miliona dolara

Na društvenim mrežama se pojavio snimak koji prikazuje kako Teslin električni automobil Model Y udara u avion Cirrus Vision vrijedan 3,5 miliona dolara.

Incident se dogodio nakon što je vlasnik Modela Y aktivirao funkciju Smart Summon, koja omogućava vozaču da na pritisak dugmeta na mobitelu “pozove” svoj automobil, a koji potom samostalno dolazi do vlasnika izbjegavajući prepreke.

Međutim, ovog puta stvari nisu išle prema planu jer je Model Y na svom putu udario u rep aviona i nastavio se kretati sve dok nije okrenuo parkirani avion, a potom se električni automobil zaustavio.

“Ja također vozim Model Y, ali nisam bio tragičar koji ga je pozvao da dođe i zaobiđe nekoliko skupih aviona da bi on u konačnici udario u najskuplji”, napisao je korisnik Reddita koji je objavio video.

Funkcija Smart Summon je poznata po brojnim problemima, a automobili su povremeno udarali u stubove. Ipak, osnivač i direktor kompaniej Tesla, Elon Musk, rekao je da je riječ o Teslinoj najviralnijoj funkciji, no to je očigledno ne čini najsigurnijom.

Za korištenje funkcije Smart Summon vozači moraju biti u blizini automobila i biti na oprezu sve vrijeme, a čini se da u ovom slučaju to nije bilo tako.

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top