ISTAKNUTE VIJESTI

Vulin: Izetbegović je najavio rušenje BiH i destabilizaciju čitavog regiona, on je najveći neprijatelj….

Ponavljati iste postupke, a očekivati različite posljedice jedna je od definicija ludila. Očekujem da će Christian Schmidt oštro reagovati i uvesti sankcije Izetbegoviću…

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Bakir Izetbegović bez sumnje najveći neprijatelj Dejtonskog sporazuma i da je svojom posljednjom izjavom “najavio rušenje BiH i destabilizaciju čitavog regiona”.

– Izetbegović je bez sumnje najveći neprijatelj Dejtonskog sporazuma, ali i postojanja Dejtonske Bosne i Hercegovine. I do sada je svojim nastupima rušio ustavni poredak i Dejtonski sporazum, ali izjavom da ne mogu SNSD i HDZ BIH da 60% probosanaca svedu na jednu trećinu, najavio je rušenje BiH i destabilizaciju čitavog regiona, kazao je Vulin, a prenosi Tanjug.

Kako je Vulin naveo, “građanski rat u Bosni i Hercegovini je počeo nasilnim uvođenjem principa ‘jedan čovek, jedan glas’ i porukom Srbima da će u zemlji u kojoj su rođeni zauvek biti manjina, raja bez prava da odlučuju o sebi”.

Ponavljati iste postupke, a očekivati različite posledice jedna je od definicija ludila. Očekujem da će Christian Schmidt oštro reagovati i uvesti sankcije Izetbegoviću, a da će se bar sastati Savet za sprovođenje mira i da će zaustaviti ludilo pre nego bude kasno, izjavo je ministar policije i lider Pokreta socijalista odgovarajući lideru SDA BiH Izetbegoviću koji je, kako navodi Vulin, ponovo napao Dejtonski sporazum i koji priziva nasilje i destabilizaciju BiH. 

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović sinoć je komentarisao aktuelnu političku situaciju u BiH s osvrtom na pregovore o izmjeni Izbornog zakona u BiH i istakao da “SNSD i HDZ nemaju pravo redukovati 60 odsto”probosanskih” snaga u jednu trećinu vlasti”.

– Bit će izbora i pobijediće snage koje žele dobro i mir u ovoj zemlji. Ja zovem naše susjede da budu skupa s nama u tome, da gradimo zemlju iz koje mladi neće morati odlaziti, kazao je Izetbegović.

U tom kontekstu naveo je primjer Vareša, opštine u kojoj je u utrci za načelnika glasovima Bošnjaka pobijedio kandidat HDZ BiH, prenijele su Nezavisne novine.

(Izvor: Oslobođenje.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top