ISTAKNUTE VIJESTI

Njemačka u šoku zbog stradalog muškarca porijeklom iz BiH: ‘Snimka nas je potresla’

Foto:PrtScr

Stanovnici Mannheima okupljaju se na mjestu stradanja 47- godišnjeg Ante Paponje, koji je preminuo u ponedjeljak u bolnici u tom njemačkom gradu nakon policijske akcije i hapšenja.

Stanovnici Mannheima su se okupili kako bi ukazali na policijsku brutalnost i pružili podršku obitelji stradalog Paponje.

Okupljeni kažu kako je Mannheim multietnički grad te da ih je čin ovakve policijske brutalnosti šokirao. Niko nije ravnodušan kad prođe pored mjesta stradanja.

Stradali Ante Paponja je rođen u Mannheimu, ali njegova obitelj je rodom iz Rame u BiH. Članovi obitelji zatražili su policijsku istragu jer žele znati što se tačno dogodilo i kolika je krivnja na dvojici policajaca koji su bili u intervenciji.

Bliski rođak preminulog Ante Paponje, Željko Paponja, ispričao je za Fenix-magazin kako je cijela obitelj u šoku.

“Svi smo zgroženi snimkama intervencije policajaca, koje su svjedoci snimali i objavili na društvenim mrežama. Zasad znamo kako je Ante otišao iz bolnice u trgovinu (Imbis), odnosno kiosk za prodaju hrane, kako bi kupio nešto za pojesti. Izašao je vani, stao ispred Imbisa kako bi pojeo to što je kupio. Još nije bio ni platio kad je došla policija. Kao što se vidi na snimkama, savladali su ga i pritisnuli na tlo udarajući ga šakama. Kasnije se dogodilo to što se dogodilo”, rekao je Željko Paponja, kojem je preminuli Ante prvi rođak s očeve strane.

“Ante je sin moga strica. Svi su u šoku. Ne mogu vjerovati što se dogodilo, teško je kad izgubiš dijete, a pogotovo na taj način”, rekao je Željko, a piše Slobodna Dalmacija.

Željko kaže kako je Ante rođen u Mannheimu gdje je živio cijeli život. Majka i otac su mu podrijetlom iz Rame. Prije nekoliko godina su se rastali, što Ante emocionalno nije dobro podnio.

“Bio je jako emotivan i od te rastave pomalo rastrojen. Često je odlazio kod majke i sestre. Taj dan je išao u bolnicu. Kako smo doznali, vjerojatno je liječnik zvao policiju koja ga je na kraju pronašla. Ono što smo vidjeli na video snimkama je strašno”, u nevjerici govori Željko.

Obitelj, kaže, sad čeka nalaz obdukcije kako bi se doznalo što se tačno dogodilo.

Kako je Fenix-magazin.de već ranije pisao, nakon smrti 47-godišnjaka u Mannheimu, koji je preminuo u ponedjeljak poslije policijske intervencije, pod istragom su dvojica njemačkih policajaca iz Mannheima.

Istragu o tom slučaju vodi Državni ured kriminalističke policije u Stuttgartu (LKA).

Portal SWR je u utorak objavio kako je istraga usmjerena na rekonstrukciju cijelog događaja, prije svega primjenu direktno sile od strane policijskih službenika, kao i na zdravstveno stanje muškarca koji je u ponedjeljak preminuo u bolnici nakon policijske akcije na Marktplatzu u Mannheimu. Putem Facebooka policija je pozvala svjedoke da se jave s korisnim informacijama.

(Izvor: Radiosarajevo.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top