Regija

U Beogradu marširali s kartonskim Putinom i velikim slovom Z, vikali “živjela Rusija”

Foto: Amir Hamzagic/ATAImages/PIXSELL

U Beogradu je danas, u povodu Dana pobjede protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu, održana manifestacija Besmrtni puk uz poruku da su “Srbija i Rusija uvijek bile na pravoj strani povijesti”.

Sudionici su poslije mimohoda od središta grada položili vijence i svijeće na Groblju oslobodilaca Beograda, a u komemorativnoj povorci sudjelovali su ruski veleposlanik u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko te predstavnici srpske vlade ministri Nenad Popović i Aleksandar Vulin, ali nitko od državnih dužnosnika nije novinarima želio odgovarati na pitanja o aktualnim odnosima Srbije i Rusije, javlja N1 Beograd.

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije Nenad Popović istaknuo je da su “Srbija i Rusija uvijek bile na pravoj strani povijesti” i poručio kako današnje generacije imaju obvezu “svim političkim sredstvima braniti dvije najveće vrijednosti Srbije – slobodu i nezavisnost”.

Na skupu je, uz povike “Ura”, “Živjela Rusija”, “Živio Putin”, nošena kartonska figura s likom ruskog predsjednika, kao i veliko slovo “Z”, simbol pod kojim su ruske trupe 24. veljače ušle u Ukrajinu. Nacionalni javni servis (RTS) danas, za razliku od prethodnih godina, nije izravno prenosio paradu na Crvenom trgu u Moskvi, u povodu obilježavanja 77. obljetnice Dana pobjede.

 

(Izvor: Hina / Index.hr)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top