Regija

Grlić – Radman: Komšić je uzurpirao mjesto hrvatskog člana Predsjedništva

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Šef hrvatske diplomatije Gordan Grlić Radman izrazio je danas nadu da bi hrvatski i bošnjački dužnosnici uz posredovanje EU mogli postići dogovor o načinu biranja izaslanika za gornji Dom naroda u Federaciji BiH “kako bi se izbjeglo preglasavanje Hrvata i nova politička kriza nakon izbora najesen”.

“Još ima prostora za dogovor o mandatima”

“Ja se nadam da postoji još prostora kako bi, uz zalaganje predsjednika vlade Andreja Plenkovića i predsjednika Europskog vijeća Charlesa Michela, postigao dogovor o podjeli mandata za Dom naroda puno ranije, a ne poslije izbora, kako BiH ne bi ušla u novu krizu”, rekao je Grlić Radman u Ljubuškom.

Michel je prošli vikend u Sarajevu razgovarao s čelnikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem i SDA Bakirom Izetbegovićem.

Nakon sastanka je objavljeno kako će se u prvome dijelu juna održati novi susret bosanskohercegovačkih političara u Bruxellesu gdje će se pokušati dogovoriti mapa puta o provedbi četiri politička prijepora.

“Komšić je uzurpirao mjesto hrvatskog člana”

Hrvatski šef diplomatije naveo je kako su Hrvate u toj zemlji u nekoliko navrata na izborima “preglasavali tri i pol puta brojniji Bošnjaci ocjenjujući tu praksu kršenjem Daytonsko-pariškog mirovnog sporazuma”.

To nije u duhu i slovu Daytonsko-pariškog mirovnog sporazuma. Ako se mi svi zalažemo za vladavinu prava i međunarodnog prava, to treba biti slučaj i ovdje u BiH”, istaknuo je, piše Index.

Za Željku Komšića je rekao da je uzurpirao mjesto hrvatskog člana BiH Predsjedništva.

“Nije izabran glasovima Hrvata, nego većinskog naroda. To govori o osobi koja ne poštuje demokratske vrijednosti i vladavinu prava”, rekao je Grlić Radman.

(Izvor: Radiosarajevo.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top