Regija

Pogledajte video sa lokacije gdje je pao avion Cessna u kojem su četiri osobe smrtno stradale

Foto:Screenshot

Reporteri Jutarnjeg lista obišli lokaciju strašne nesreće, a ondje smo zatekli olupinu i policajca koji je osiguravao mjesto događaja

Mjesto pada Cessne 182 u šumi Ćuić Brda izgleda zastrašujuće i nakon što su na obdukciju odvezena tijela smrtno stradalih. Konfiguracija terena je takva da se ostaci praktički ne mogu otkriti, osim ako se na njih naiđe po izrazitom gustom raslinju. Lokacija je na obronku šumske vrtače u čijem je prstenu od kojih desetak metara nisko raslinje i šipražje. Upravo taj “džep” omogućio je da se ostaci snime iz zraka, što je u ponedjeljak u 10.50 uspjelo jednom od letača dronom HGSS-a.

Tijekom ponedjeljka tamo je obavljen terenski očevid, a danas u popodnevnim satima mjesto događaja još je jednom obišao glavni  istražitelj Danko Petrin.

Reporteri Jutarnjeg lista lokaciju su obišli oko podneva, gdje smo zatekli olupinu i policajca koji je osiguravao mjesto događaja.

Sama lokacija nalazi se oko 600 metara od prometnice kroz selo, koja je paralelna s državnom cestom D-1, s koje smo krenuli u polusatni hod šumom. Postoji, međutim, i šumski put koji vodi na brdo s te prometnice. Odatle je lokacija udaljena možda stotinjak metara te je u tom dijelu napravljen koridor kojim su joj prišli istražitelji.

Jasno smo vidjeli rep aviona, stražnji dio skršenog trupa te motor koji je bio nekoliko metara od njih. Trup aviona je položen pravilno vodoravno. Dalo bi se zaključiti da se prilikom pada motor zapalio. Osim po motoru, jasno se vidi i da je gorio rep aviona, na kojem se nazire natpis Bayer, te su vidljive boje njemačke zastave. Nedaleko od motora su i elisa te veliki komad koji bi mogao biti krilo. Uokolo je razasuto više manjih dijelova. I prema nagorjeloj vegetaciji može se zaključiti da se letjelica pri padu zapalila. Na obližnjem putu gore dva lampiona. Tu ih je došao zapaliti brat jednoga od stradalih.

Istražitelj Petrin nam je nakon obilaska terena rekao da o “uzroku pada letjelice ne bi iznosio teorije, zaključke i mišljenja dok neke stvari ne potvrde argumenti”, no, kako stvari stoje, loši vremenski uvjeti mogli bi biti ključni faktor, navodi Jutarnji list

Video sa lokacije pada aviona Cessna pogledajte u nastavku…

(Izvor:Gpmaljevac.com)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top