Nogomet

Pogba ponovo u Juventusu, advokatica preminulog Raiole postigla dogovor sa Starom damom

Pogba će ponovo zaigrati u Juventusu (Foto: Fabrizio Romano/Twitter)

Francuska nogometna zvijezda Paul Pogba vraća se u Juventus s kojim je danas postigao dogovor, prenijeli su svi najutjecajniji mediji u Evropi.

Kao što se već sedmicama najavljuje, Paul Pogba je odbio nastaviti saradnju s Manchester Unitedom i vratit će se u Juventus u kojem je proveo najljepše godine karijere.

Ugledni transfer-guru Fabrizio Romano potvrdio je transfer i poručio da je postignut dogovor u potpunosti te da će Francuz zvanično postati član Stare dame na startu jula.

Pogba u Italiju stiže za dvije sedmice. Zanimljivo, Juventus ga je prodao prije šest godina za 100 miliona eura Manchester Unitedu, a sada ga vraća besplatno iz istog kluba.

Današnjim ključnim pregovorima prisustvovali su predstavnici italijanskog kluba i Rafaela Pimenta, advokat agencije nedavno preminulog menadžera Mina Raiole koji je zastupao francuskog nogometaša.

Ovo će za Pogbu biti treći prelazak u kojima je mijenjao klubove Manchester United i Juventus. Prvo je iz Uniteda prešao u Juventus 2012. godine, da bi se 2016. vratio na Old Trafford. Sada će ponovo iz Manchestera u Juventus i to potpuno besplatno.

(Izvor: Klix.ba)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije vijesti

To Top