ISTAKNUTE VIJESTI

Starački dom unajmio striptizetu da “razveseli ” penzionere!(VIDEO)

Starački dom u Tajvanu unajmio je striptizetu kako bi zabavila penzionere u invalidskim kolicima u čast kineskog tradicionalnog praznika.

Ubrzo nakon što su se bizarni snimci proširili internetom i postali viralni, ustanova je uputila izvinjenje.

Taoyuan Veterans Home, državna ustanova za penzionisano vojno osoblje u Tajvanu, angažovala je striptizetu povodom proslave Jesenjeg festivala, jednog od najvažnijih praznika u azijskoj kulturi, gdje se ljudi okupljaju kako bi proslavili sezonu žetve riže i pšenice.

Jedan od sudionika zabilježio je trenutke proslave i potom ih podijelio na društvenim mrežama gdje je snimak postao viralan.

U bizarnim scenama vidi se kako striptizeta, odjevena u čipkasto donje rublje, izvodi erotske pokrete pred penzionerima u invalidskim kolicima. Starci su nosili zaštitne maske na licima, a plesačica je jednom od njih prišla približivši svoje grudi njegovom licu.

tarac je prihvatio ovu zabavu, a dok je ostatak sale oduševljeno aplaudirao uz muziku koja se čula u pozadini, izgledalo je kao da se svi zabavljaju.

Iako je nekima djelovalo smiješno, brojni korisnici iskritikovali su ustanovu, zbog čega je ona uputila i izvinjenje.

Namjera događaja bila je zabaviti prisutne i usrećiti ih. Žao nam je ako smo nekoga urijedili – stoji u njihovoj objavi, prenosi NY Post.

Glasnogovornik staračkog doma dodao je kako su proslave posljednjih godina bile otkazane zbog pandemije koronavirusa. Tako su došli na ideju da sada organizuju striptizetu koja će penzionerima osigurati zabavu.

Također, dodao je da su pokreti striptizete bili “previše entuzijastični i vatreni”, te da će ubuduće biti “oprezniji” pri planiranju ovakvih događaja. Kako su naveli, oni organizuju i bingo ili karaoke.

Unatoč isprici, na društvenim mrežama i dalje se ne prestaju nizati stavovi korisnika po pitanju onoga što su vidjeli.

Zašto bi neko mislio da je ovakvo nešto prikladno za one u ovoj publici. Ovo je glupo i smiješno. Kako bi bilo da se prema penzionerima odnosite s poštovanjem, dostojanstveno i časno – poručio je jedan korisnik. Istina, bilo je pojedinih šala na ovaj račun, ali i onih kojima je bilo drago što “penzioneri.

Najnovije vijesti

To Top