Regija

TUŽNA VIJEST / Hrvatski humanitarac poginuo u Ukrajini: Već je imao kartu za povratak kući, a onda se dogodila tragedija

Fabijanić je radio za udrugu iz Dnjipropetrovska ‘Za heroje’ koja je dostavljala zavoje i ostalu medicinsku pomoć za branitelje. Pomagao je i u evakuaciji ukrajinskih obitelji u Europu. Bio je u dostavnom vozilu koje je na cesti naletjelo na minu…

Andro Fabijanić, 29-godišnji Zagrepčanin, koji je humanitarnim radom aktivno pomagao ukrajinskim obiteljima i braniteljima, poginuo je u Ukrajini u eksploziji protutenkovske mine ovog utorka prilikom dostave pomoći. Tragičnu vijest koja se proširila društvenim mrežama potvrdili su i prijatelji ožalošćene obitelji.

Mladi Zagrepčanin, poznat domaćim sportašima i rekreativcima kao osobni trener fitnessa, smrtno je stradao u dostavnom vozilu koje je prevozilo sanitarni materijal za ukrajinske borce u trenutku kada je vozilo na cesti naletjelo na minu. Pritom je ranjeno još nekoliko njegovih ukrajinskih kolega, javlja Novi List.

Nažalost, Fabijaniću nije bilo spasa. Jučer je trebao otputovati za Hrvatsku, imao je kupljenu kartu.

 

Pomagao i u evakuaciji ukrajinskih obitelji u Europu

Fabijanić je radio za udrugu iz Dnjipropetrovska “Za heroje” koja je dostavljala zavoje i ostalu medicinsku pomoć za branitelje. Pomagao je i u evakuaciji ukrajinskih obitelji u Europu.

Djevojku iz Ukrajine koju je upoznao i njezine roditelje uspješno je prebacio iz ratom stradale zemlje u Hrvatsku, u Zagreb. Isto je učinio za još najmanje jednu ukrajinsku obitelj koja je također našla privremeni dom u Hrvatskoj.

Planirani dolazak u Zagreb je stalno odgađao, a humanitarni rad i pomaganje unesrećenim Ukrajincima sve je više postajao njegov poziv. Nažalost, kobna vožnja opasnom cestom u ratom pogođenoj zemlji prekinula je život mladog čovjeka iz Hrvatske.

Najnovije vijesti

To Top