Regija

Detalji teške saobraćajne nesreće: David je Karlu vozio kući nakon izlaska, sjeli su u BMW i poginuli

Foto:24SATA

Da bi mladića i djevojku izvukli iz automobila, morali su intervenirati i vatrogasci koji su rezali dijelove lima kako bi došli do njih

Stravičan udar prolomio se Ulicom Alojzija Stepinca u Vinkovcima u noći sa petka na subote. Iako je bilo četiri sata ujutro kroz prozore obližnjih kuća provirili su znatiželjni pogledi, a neki su i istrčali van u kišnu noć gledajući u nevjerici stravičan prizor. Naime, bijeli BMW vinkovačkih registarskih oznaka doimao se gotovo prepolovljen nakon što se obavio oko debelog stabla. Unutra je sjedilo dvoje mladih koji nisu pokazivali znakove života.

– Stvarno ružan prizor, jako ružan – rekao je Vinkovčanin za 24sata koji se prvi našao pored automobila nakon što je vozač sletio s ceste.

Kiša je padala cijelu noć, a traju Vinkovačke jeseni, pa su se oni vjerovatno vraćali iz grada. BMW, stražnja vuča, skliska cesta, malo veća brzina, nepažnja i, eto, još dvoje mladih mrtvih – vrtio je glavom zabrinuto Vinkovčanin. Policija je u subotu ujutro potvrdila da su u nesreći poginule dvije osobe. Radi se o Karli I. (20) iz vinkovačkog Novog sela i Davidu M. (27) iz Vinkovaca koji je vozio BMW. Oni su se doista družili po gradskim kafićima gdje se proslavljaju Vinkovačke jeseni, tokom kojih u gradu bude velik broj posjetitelja i mladih. U nekom trenutku Karla je pitala Davida da li bi ju htio odvesti kući. Sjeli su u njegov BMW i krenuli. Na cesti u Stepinčevoj ulici dozvoljena je brzina 70 kilometara na sat, a David je vozio daleko više.

Foto: 24h

Dolaskom do mjesta saobraćajne nesreće uslijed neprilagođene brzine vozač je izgubio kontrolu nad vozilom, zbog čega je sletio sa cested na zelenu površinu a potom bočno udario u drvo. U nesreći su smrtno stradali i vozač i putnica. Zamjenica Općinskog državnog odvjetništva u Vinkovcima naložila je obdukciju tijela – stoji u saopćenju PU Vukovarsko-srijemske.

Foto: 24sata

Ona je bila jako dobra djevojka. Bavila se sportom, igrala je ženski nogomet za NK Dilj i u slobodno vrijeme bavila se manekenstvom. Nosila je revije posljednjih pet godina po Slavoniji. Čak je i večer prije nego će nastradati nosila modnu reviju organiziranu u sklopu proslave Vinkovačkih jeseni. Svi smo ju fotografirali i objavili ju na Facebooku jer je bila prekrasna. Sada smo u šoku i ne vjerujemo da im se to dogodilo – kažu za 24sata Karlini prijatelji iz Vinkovaca dodajući kako su Karla i David M. kobne večeri bili zajedno u gradu.

Nepoznato je da li je David konzumirao alkohol prije nego je sjeo za volan ili ne. To će biti utvrđeno obdukcijom.

Foto: 24sata

Odmah nakon nesreće policija je krenula s uviđajem, a tek se u svitanje otkrilo u kakvom je stravičnom stanju bio BMW nakon slijetanja s ceste. Da bi mladića i djevojku izvukli iz automobila, morali su intervenirati i vatrogasci koji su rezali dijelove lima kako bi došli do njih. Na žalost, nije im bilo pomoći jer su poginuli na licu mjesta.

Foto: 24sata

Nastradali mladić David BMW je kupio proljetos. Bila mu je želja voziti takav auto. Radio je u vinkovačkom muzeju i pomagao roditeljima voditi restoran na Sopotu. I on je, večer prije tragedije, bio na Vinkovačkim jesenima i u publici gledao Karlu dok je nosila reviju. Nešto kasnije kamera službenog fotografa “jeseni” uhvatila ga je tokom izlaska i istoga dana kada će nastradati njegova je slika objavljena na Facebooku. Te su dvije fotografije njihovi posljednji trenuci s prijateljima koji se danas od njih opraštaju.

Najnovije vijesti

To Top