ISTAKNUTE VIJESTI

Turković se u Londonu srela s Bidenom i zahvalila na pomoći Amerike u reformama u BiH

Foto: Facebook

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković zahvalila je, tokom kratkog susreta sa Joeom Bidenom, predsjednikom SAD-a, na pomoći koju ova država kontinuirano pruža BiH u reformskim procesima i napretku.

Turković i predsjednik Biden sreli su se tokom sahrane preminule Kraljice Elizabete II u Westministerskoj opatiji u Londonu.

“Biden se u razgovoru interesirao za situaciju i napredak BiH te rekao da mu je Bosna i Hercegovina uvijek na umu. Turković je naglasila važnost američke podrške u očuvanju mira i stabilnosti u BiH i cijeloj regiji. Biden je tokom svoje političke karijere isticao veze i dobro poznavanje situacije u našoj regiji, a posebno u BiH”, objavljeno je na službenoj Facebook stranici ministrice vanjskih poslova BiH.

Podsjećamo, lideri i monarsi iz cijelog svijeta okupili su se u ponedjeljak u Londonu kako bi se oprostili od britanske kraljice Elizabete II na sahrani obilježavajući smrt monarhinje koja je bila na tronu čak 70 godina.
Među 2.000 zvanica na sahrani bit će oko 500 svjetskih lidera. Tu je i kanadski premijer Justin Trudeau, premijerka Novog Zelanda Jacinda Ardern, predsjednik Brazila Jair Bolsonaro, predsjednik Izraela Isaac Herzog, kineska delegacija predvođena potpredsjednikom Wangom Qishanom, bivši i aktuelni premijer Britanije Boris Johnson i Liz Truss, škotska premijerka Nicola Sturgeon i mnogi drugi. Na sahrani ispred BiH je šefica bh. diplomatije Bisera Turković.

(Izvor: Klix.ba)

Najnovije vijesti

To Top