ISTAKNUTE VIJESTI

Bakir Izetbegović zaplakao: Bio sam spreman poginuti za Sarajevo(VIDEO)

Foto: Klix.ba

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović svakodnevno posjećuje predizborne skupove SDA na kojima govori o politici koju planira sprovoditi ako uđe u Predsjedništvo BiH. Pored politike, nerijetko se razgovara i o događajima iz prošlosti.

Tako se na druženju sa mladim SDA-ovcima u Sarajevu, Izetbegović prisjetio perioda rata kazavši da je i sam sebe iznenadio time “koliko je bio spreman rizikovati za oca i koliko je bio spreman poginuti za Sarajevo”.

Kad je Sarajevo bilo razarano bila je ideja da se izmjesti moj otac, generalštab i svi ostali iz Sarajeva, jer ne mogu komunicirati… Da se ode u Zenicu i skoro su ga bili nagovorili na tu stvar. Ja sam tad bio odlučio da ostanem. Malo me…”, rekao je Izetbegović i zaplakao.
Kazao je i kako je on po prirodi vrlo oprezan čovjek.

“Ne zatrčavam se, ne junačim se, nisam od te vrste. Nekada to ljudima ide na nerve, to što ja nisam malo žešći”, dodao je.

Izetbegović je tokom susreta razgovarao sa mladim kandidatima, članovima i aktivistima SDA, te predstavnicima udruženja i organizacija koje okupljaju mlade. Pored uvodnog obraćanja, Izetbegović je odgovarao i na pitanja prisutnih. Na druženju su također predstavljeni mladi kandidati SDA sa prostora Kantona Sarajevo.

(Izvor: Klix.ba)

Najnovije vijesti

To Top