Nogomet

Zeljković održao govor igračima i dao im garancije, Petev bio najraspoloženiji

Foto: NS BiH

Predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković posjetio je danas reprezentativce u Trening kampu u Zenici i održao je kratak sastanak pred početak treninga, poručivši igračima da mogu računati na njegovu podršku.

Iako se u sportskoj javnosti proteklih dana najviše govorilo o spornom prijateljskom susretu s Rusijom zakazanom za 19. novembar, Zeljković je ponovio da završnica Lige nacija mora biti u fokusu, uz garanciju da je u svakom trenutku na raspolaganju igračima.
“Bez obzira na sva dešavanja proteklih dana, trebamo razmišljati samo o susretu sa Crnom Gorom, a nakon toga i Rumunijom. Igrači moraju znati da sam tu za njih u svakom trenutku te da je naš zajednički cilj plasman u A Ligu nacija, te Euro. Vidim da vlada dobra energija i pozitivna atmosfera, fokus je još jednom ponavljam, na predstojećim utakmicama, a za sve druge stvari biće vremena i prilike za razgovor”, izjavio je Zeljković.

Sudeći po fotografijama s treninga, atmosfera među Zmajevima je jako dobra. Igrači su pažljivo saslušali Zeljkovića, a posebno je raspoložen bio selektor Ivaylo Petev.

Prvi čovjek NS BiH ranije je u razgovoru za Nezavisne potvrdio da će konačan stav oko odigravanja utakmice s Rusijom biti poznat nakon sjednice Izvršnog odbora koja će biti održana 10. oktobra.

(Izvor: Klix.ba)

Najnovije vijesti

To Top