Lifestyle

Zaljubljeni Bosanac poslao 2.500 eura vojnikinji iz Amerike. Sada kaže da ga je prevarila

Lažno se predstavljajući da je američka vojnikinja u mirovnoj misiji nepoznata žena je tzv. romantičnom internetskom prijevarom nagovorila 60-godišnjeg državljanina BiH da joj uplati 2.500 hiljade eura i tako ocarini paket sa zlatom i novcem pod diplomatskom zaštitom, koji će mu potom poslati.

Primorsko-goranska policija u utorak je priopćila da, nakon što je 60-godišnjak shvatio da je prevaren i to im prijavio, provodi kriminalističko istraživanje u toj tzv. romantičnoj prijevari, kojom prevaranti kroz komunikaciju iskazuju snažne osjećaje prema žrtvi.

Nakon što zadobiju njeno povjerenje traže novac, darove ili podatke o bankovnim karticama, a mogu tražiti i da im žrtva pošalje osobne fotografije ili videozapise.

Prevareni 60-godišnjak je tijekom maja putem društvene mreže ostvario virtualni kontakt sa ženskom osobom koja mu se predstavila kao vojnikinja iz Amerike koja je trenutno u mirovnoj misiji, zamolivši ga da mu na njegovu adresu pošalje paket koji je pod diplomatskom zaštitom, a u kojem se nalazi novac i zlato.

On je na to pristao i poslao joj svoje osobne podatke, a uskoro je putem elektroničke pošte dobio obavijest da će mu paket biti dostavljen na adresu nakon što uplati 5000 eura za carinjenje.

Prevaranticu je pritom zamolio može li uplatiti polovicu traženog iznosa, na što je dobio potvrdan odgovor, uz poruku da će po uplati preostalog iznosa dobiti paket, koji nikad nije stigao.

Iz policije i ovoga puta pozivaju građane na oprez pri komunikaciji na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje, upozoravajući ih da prevaranti tragaju za žrtvama kako bi ostvarili protupravnu imovinsku korist te se služe raznim načinima obmane, pružaju lažnu pažnju i sl.

Najnovije vijesti

To Top