ISTAKNUTE VIJESTI

Hamdija Abdić Tigar o duelu na FTV-u: Bećirović je pokazao svu svoju nesposobnost i tek što je naučio Fatihu, dobio je zadatak da uči engleski jezik!(VIDEO)

Foto: USKinfo

Obilazeći sve mjesne zajednice grada Bihaća, kao kandidat SDA, legendarni ratni komandant Tigrova i federalni zastupnik, Hamdija Abdić, bio je zapažen u svojim govorima i dobio veliku podršku građana.

Njegovim inicijativama u Parlamentu Federacije BiH, donesen je Zakon o novoj preraspodjeli sredstava, te će tako USK ubuduće, svake godine sa federalnog nivoa, imati sigurnih 20 miliona maraka.

Zajedno sa aktuelnim federalnim ministrom poljoprivrede, Šemsudinom Dedićem, radio je na obezbjeđenju novčanih sredstava za Dom zdravlja Bihać, Kantonalnu bolnicu, za zaobilaznice i buduću brzu cestu Bihać – Cazin – Velika Kladuša.

Abdić je poznat po jasnim stavovima o tekovinama ARBiH i 5. Korpusa, a o debati Izetbegovića, Hadžikadića i Bećirevića, ističe da predsjednik njegove stranke, kao iskusni političar, zaslužuje da bude u Predsjedništvu države BiH.

Hadžikadića smatra korektnim, dok je za Bećirevića rekao: “Tek što je naučio Fatihu, dobio je zadatak da uči i engleski“.

(Izvor: USKinfo)

Najnovije vijesti

To Top