ISTAKNUTE VIJESTI

Uznemirujuće / Pojavio se snimak ubistva vođe škaljarskog klana u Istanbulu

Tamošnji mediji objavili su potom da je uhapšena grupa od 12 osumnjičenih, kod kojih su pronađeni lažni pasoši i lične karte, ali i oružje za koje se sumnja da je korišteno u likvidaciji

Jovanu Vukotiću (42), vođi škaljarskog klana koji je surovo ubijen u Istanbulu, egzekutori su mjesecima, navodno, pokušavali da uđu u trag, nakon što je u avgustu prošle godine napustio Crnu Goru i tada mu se izgubio svaki trag. Sada su turski mediji objavili video snimak na kojem se navodno vidi Vukotićev automobil i trenutak kada napadači pucaju na njega.

Vukotić je, podsjećanja radi, ubijen u Šišliju, u Istanbulu, 7. septembra, a u trenutku napada sa njim su u automobilu bile supruga i kćerka koje su ostale nepovrijeđene. Premda je snimak, objavljen na kanalu Ulusal Kanal, izuzetno lošeg kvaliteta, trenutak kada motor prilazi Vukotićevom automobilu možete pogledati na 0.29 minutu.

Tamošnji mediji objavili su potom da je uhapšena grupa od 12 osumnjičenih, kod kojih su pronađeni lažni pasoši i lične karte, ali i oružje za koje se sumnja da je korišteno u likvidaciji.

Žuti mu presudio

Nakon sprovedene istrage, kako je saopćila turska policija, utvrđeno je da je napad izveo Radoje Živković, koji slovi za jednog od vođa kavačkog klana. U akciji hapšenja sprovedenoj 16. septembra uhapšeno je ukupno 12 osoba, među kojima su Živković i Zdravko Perunović. Turska policija je prikupila video materijal u trajanju od 1.700 sati. Naime, postoje video zapisi na kojima se vidi kako pripadnici kavačkog klana prate Vukotića.

U vozilu pronađena čak tri GPS uređaja

Više od 200 snimaka sigurnosnih kamera prikupljeno je na trasi gdje su napadači motociklima došli na lice mjesta i pobjegli sa područja nakon ubistva. U automobilu pronađena su tri odvojena GPS-povezana uređaja za praćenje, od kojih su dva bila skrivena ispod vozila, a jedan skriven u podu u prtljažniku. Sigurnosno-obavještajne jedinice konstatovale su da je akcija organizovanija i planiranija nego što se mislilo.

Također, policija je pronašla lažni pasoš za koji se sumnja da je koristio Vukotić kada je ušao u Tursku, a turski mediji su sada i objavili ime na koje su se dokumenti vodili – Predrag Popović.

 

 

Najnovije vijesti

To Top