BiH

Pogledajte kako Bećirović “priča” engleski jezik sa turistima “E ovako, polako..”

Tokom sinoćnje debate na FTV-u kandidata za člana Predsjedništvo Bosne i Hercegovine iz bošnjačkog naroda, voditelj je zatražio od kandidata da nešto kažu na engleskom jeziku.

Voditelj je kazao da je u njihovim biografijama pročitao da tečno govore engleski jezik. Zatražio je da u jednoj rečenici na engleskom kažu šta bi poručili prvom državniku kojeg sretnu na nekom sastanku.

Denis Bećirović nije odgovorio na pitanje voditelja već je kazao da se on osim politikom bavi i naukom.

“S te strane želim vrlo jasno reći da i čitam i pišem. Kao predsjednik državnog parlamenta govorio sam na engleskom jeziku i u Amanu i u Rimu i u Tokiju i na drugim destinacijama i da tu nema neki problem”, rekao je Bećirović.

Na to mu je voditelj ponovio pitanje, a Bećirović se naljutio i vidno nervozan rekao “nije vam ovo Kviskoteka”.

“Gospodine Izetbegoviću, je li vi ovo smatrate Kviskotekom”, pitao je voditelj na što mu je Izetbegović odgovorio na engleskom da ne misli da je u pitaju Kviskoteka.

Izetbegović je nastavio na engleskom i odgovorio na prvobitno pitanje šta bi poručio stranom državniku.

Kao što smo pomenuli, Bećirović je naveo u biografiji da priča tečno engleski jezik, a i u odgovoru voditelju je rekao da se obraćao na engleskom jeziku širom svijeta, te smo zbog toga odlučili da potražimo u Google pretraživaču neko obraćanje ili govor kandidata opozicije na engleskom jeziku, no takvo nešto nismo uspjeli pronaći.

Ali zato jesu pojedini korisnici društvenih mreža. Naime, jedan Twitter korisnik je podijelio videozapis nastao na jednom od štandova SDP-a u Sarajevu, snimljen najvjerovatnije uoči prošlih Općih izbora u BiH gdje Bećirović razgovara sa turistima. Tačnije, Bećirović priča a Saša Magazinović prevodi.

(Izvor: Source.ba)

Najnovije vijesti

To Top