ISTAKNUTE VIJESTI

Dodik: Kad mi kažu ‘Đesi, Bosanac’, meni dođe da se potučem

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik gostovao u emisiji “Ćirilica” na Happy TV. Kao po običaju lider SNSD-a je iskoristio ovu priliku da negira BiH, genocid, vrijeđa Bošnjake i Bosance.

Dodik je otkrio da ga “boli kada ga neko nazove Bosancem”.

“Ja nikada nisam ni bio Bosanac, kada meni neko kaže ‘Đesi, Bosanac’, meni dođe da se potučem. Ja sam uvijek bio krajiški Srbin, nikada od toga nisam odustao, jedino što nikada nisam bio bosanski Srbin. Ja sam Srbin i to je podvala još od onog Kalaja, u kojoj su pokušali da taj srpski identitet razbiju pa su govorili hrvatski Srbi, bosanski srbi, crnogorski Srbi, pa kosovski Srbi, pa će ispasti i beogradski Srbi na kraju, da nisu ostali Srbi. To je njihova koncepcija koja ide. Ako se mi tome ne odupremo onda naravno da počnu i neki naši ljudi da govore tako, na taj način. Ja sam prepoznao tu opasnost i nikada nisam pristao da budem identifikovan na taj način. Ta identifikacija pripadnosti narodu kod nas je izrazita, ona je daleko izraženija nego ovdje možda u Srbiji, ali to je naprosto zbog uslova u kojima mi živimo”, rekao je Dodik.

Dodik je ponovo negirao genocid, Bošnjake nazivao muslimanima, te tvrdio kako je posljednji popis stanovništva utvrdio da tokom agresije na BiH “nije stradalo toliko Bošnjaka koliko stoji u zvaničnim dokumentima”.

“Onda dođe taj popis i oni kažu ‘evo nas ima više’. Kako smo vas onda pobili? Gdje ste, odakle ste došli? Kako je moguće da vas ima više, ako je sve to što ste rekli tačno? Kako sada vas odjednom ima više, a Srba ima manje i Hrvata ima manje? Kako sad to? Kakvi su to apsurdi? Po onoj Andrićevoj: “Kad uđete u Bosnu, tu prestaje logika”, rekao je Dodik, prenosi Raport.

Najnovije vijesti

To Top