ISTAKNUTE VIJESTI

Dodik tužio Davora Dragičevića, on mu poručio: Ne bojim te se, vidimo se pred sudom!

Taman je dva dana nakon izbora zakazano ročište, vjerovatno jer vjeruje u svoju pobjedu i svoju silu koju je do sada provodio, istakao je Dragičević

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik tužio je Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida Dragičevića, za klevetu.

Ovu informaciju je za portal “Avaza” potvrdio Davor Dragičević.

– U pitanju intervju koji je objavljen dok sam ja bio u Austriji 2019. godine u Beogradskom sedmičniku NIN u kome sam ja jasno ukazao na one sve činjenice koje su dovele do ubistva mog djeteta, naravno koga i smatram direktno odgovornim za stanje. I naravno za to zašto se istraga u entitetu RS nikada nije pokrenula na odgovarajući način i ko stoji iza zataškavanja ubistva – rekao nam je Draičević.

Foto: Avaz

Kako ističe, ovo je samo još jedan vid represije prema njemu i članovima grupe “Pravda za Davida”.

– Taman je dva dana nakon izbora zakazano ročište, vjerovatno jer vjeruje u svoju pobjedu i svoju silu koju je do sada provodio. Naravno, ja se njega ne bolim.

Dragičević je uputio i javni poziv Dodiku.

Ovom prilikom upućujem javni poziv Miloradu Dodiku, 4.10. u 8 sati i 30 minuta ja ću biti pred Osnovnim sudom u Banjoj Luci, vidjet ćemo da li će on biti. Ali neće se sigurno on pojaviti. Ovo je jasna poruka samo koga se u entitetu Dodik boji: boji se grupe “Pravda za Davida”, boji se istine i prave i uzvika “Ko je ubio Davida?”. Zbog svega ovoga već petu godinu mi trpimo nesnošljive pritiske, proganjanja i čak i fizičko maltretiranje, i pokušaj mog ubistva i zatvaranja – zaključio je Dragičević.

Pored Davora, Dodik tuži Sedmičnik NIN kao i glavnog i odgovornog urednika Milana Ćulibrka.

Najnovije vijesti

To Top