BiH

Izgleda da se Mustafa Ružnić osim…..svoje huje i žena“ boji sučeljavanja sa Šuhret Fazlić!

Foto: Pomak/Facebook

Iz objave aktuelnog premijera Mustafe Ružnića, majstora distrakcije i prebacivanja odgovornosti, može se iščitati da vjerovatno neće pristati na javnu debatu sa Šuhretom Fazlićem na koju je jučer javno pozvan.

Mustafa Ružnić, bilo bi bolje da ste sve što ste napisali na Facebooku rekli građanima u debati uživo, a još bolje bi bilo da građanima odgovorite:

1. Zašto se javno ne ogradite od ljudi u vašim redovima koji su osuđeni i/ili kojima se sudi za zlopotrebe položaja, trgovinu uticajem itd., od kojih su neki i ovaj izborni ciklus na vašim listama?
2. Zašto se javno ne ogradite od prodaje diploma u Vita Plus Cazin?
3. Za koga ste samo u toku ove izborne kampanje raspisali preko 20 konkursa sa preko 50 pozicija za zapošjavanje u kantonalnim javnim institucijama?
4. Za koga tokom kampanje izmjenjujete sistematizaciju u ŠPD US Šume za novih šest radnih mjesta? Prethodnih 200 vam nije bilo dovoljno?
5. Za koga ste raspisali konkurs za zamjenika direktora Direkcije cesta USK(geodeta sa računovodstvenim certifikatom)?
6. Koje ste skupštinske zastupnike iz svojih redova zaposlili u ZZO USK i US Šume kako bi kupili njihovu podršku?
7. Zašto niste podnijeli izvještaj o izvršenju Budžeta? Zašto ZZO USK i ŠPD US Šume nisu podnijeli izvještaje o radu?
8. Zašto ne kažete javno građanima vaša stabilizacija nije ništa drugo do predizborno raspačavanje 240 miliona KM koje su prebačene od Federacije BiH iz kredita MMF-a?
9. Zašto se hvalite da na računu imate 40 miliona KM, a niste u stanju donijeti nikakve mjere za pomoć građanima pri suzbijanju posljedica inflacije, niti ste u stanju osigurati građanima i školama ogrjev za zimu?
10. Zašto ste 4 godine svog i našeg vremena potrošili na pokušaje kupovine 16-te ruke u Skupštini samo kako bi opstali na vlasti?
11. Zašto ste čovjeka na samrti tjerali da iz bolničke postelje iz druge države glasa online samo kako bi opstali na vlasti?
12. Zašto ste građane Bihaća uskratili za projekat „Bihać-siguran grad“ i gdje je 580.000 KM namjenskih sredstava od tog projekta?
13. Ne mislite valjda da ste nam promjenom naziva stranke izbrisali pamćenje i da su građani zaboravili da ste upravo vi (A-SDA) nastali iz SDA?
Rezultati rada Šuhreta Fazlića u proteklih pet i pol godina prikazani su u pet, u skladu sa ZAKONOM podnešenih i usvojenih Izvještaja o izvršenju budžeta, Izvještaja o utrošku budžetske rezerve, Izvještaja o radu sve i jednog javnog preduzeća i ustanove, Izvještaju za građane i svakodnevnom prikazu stanja računa i plaćanja. Sve to možete pronaći u službenim glasnicima i na zvaničnoj web stranici Grada Bihaća. Gdje su vaši izvještaji osim na Facebooku?
Izgleda da se osim „…svoje huje i žena“ bojite i sučeljavanja sa Šuhret Fazlić!

Pošteno, jače, krajiški!

(Izvor: Pomak)

Najnovije vijesti

To Top