BiH

Tuga: Umro Omar Arifhodžić,navijači i prijatelji se opraštaju od njega!

Na društvenim mrežama navijači Željezničara i prijatelji se opraštaju od Omara Arifhodžića, autora muzike i jednog od tekstopisaca Željine šampionske pjesme.

Pjesmu je objavila grupa Speed Ten, koja je nastala 1994. godine.

Volim puno Želju! Moj idol je bio Dževad Begić-Đilda! – tako je govorio upravo Omar Arifhodžić, pa dodaje:

-Imao sam sreću da sam živio na Koševskom Brdu, dvije zgrade od rahmetli Đilde. Nama djeci, on je bio idol u svemu. Tako smo od malena mi djeca sa Koševskog počela navijati za Želju, pa i ja, iako mi je otac navija za gradskog rivala FK Sarajevo.

Speed Ten je nastao 1994. godine.

Grupu su činili četiri člana. Senad navija za Sarajevo, ja navijam za Želju. Uoči finala play-offa 1998. godine, pala je opklada da ukoliko Željo pobijedi, pravimo pjesmu… I obratno.

Deset dana nakon naše pobjede, u studiju Marina Meštrovića, Harisa Baručija kao pjevačica i ja ćemo napraviti Željinu šampionsku pjesmu. Pjesma je nastala uz pomoć prijatelja i navijača Kluba Jave, Lile i Kene, te tadašnjeg sekretara Kluba.

SpeedTen je izdao dva albuma.

Grupa više ne postoji. Harisa više ne stanuje u Sarajevu, niti u Bosni. Život nas je odvojio od muzike.

Ja sam ostao u svom gradu. Pratim Želju i danas. I prisjećam se svojih dječijih dana, kada je Đilda stajao ispred juga, prikupljao novac za baklje koje je on, samo njemu poznatim shemama, donosio iz Splita – govorio je Omar Arifhodžić, čiji je govor prenesen na Facebook stranici Samo Željo.

Od Omara se oprostio i Marin Meštrović.

Omarova mama Nezafeta dobitnik je najvišeg ratnog priznanja – Zlatnog ljijljana.

Omar je ukopan na mezarju Grlića Brdo

(Izvor: Hayat.ba)

Najnovije vijesti

To Top