ISTAKNUTE VIJESTI

POMAK: Notorne laži i medijski spinovi majstora izbornog inžinjeringa iz cazinskog NES-a (ASDA)

Foto: Pomak

POMAK se oglasio na  svojoj  Facebook stranici, a njihovo saopćenje  prenosimo u cijelosti:

Na Na portalu Raport.ba danas se pojavila LAŽNA INFORMACIJA pod naslovom „Malverzacije u Bihaću: SDA i POMAK trgovali biračkim odborima“, a istu je istovremeno objavio lokalni portal USN.ba, Dijasporainfo.net i ostale Facebook stranice koje vode pojedinci iz ASDA (NES) stranke, piše Pomak

Radi se o očajničkom pokušaju stranke ASDA (NES) da na bilo koji način diskreditira POMAK i gradonačelnika Šuhreta Fazlića koji je tokom kampanje otvoreno govorio o netransparentnom radu, trgovini uticajem, kriminalu i aferama vezanim za istakute članove i kandidate NES-a. Upravo i ovaj medijski spin dokaz takvog načina rada.

Istina jeste da su članovi Gradske izborne komisije saslušani od strane dežurnog inspektora povodom prijave jedne od članica Gradske izborne komisije koja je prijavila drugog člana iste komisije da je pokušao uticati na nju kada je u pitanju raspoređivanje članova biračkih odbora, ali nesuglasice unutar Gradske izborne nemaju apsulutno nikakve veze sa našim političkim subjektom.
S druge strane, upravo ASDA (NES) stranka je poznata po izbornom inžinjeringu i trgovini biračim odborima u Cazinu, a posebo po prodaji biračkih odbora SNSD-u u Srebrenici tokom prošlih Lokalnih izbora.

Međutim, kako bi bilo potpuno jasno u čijoj režiji je ta LAŽ plasirana, potrebno je ukazati da se portali koji su plasirali tu informaciju nalaze na platnom spisku predsjednika NES-a Nermina Ogreševića potpredsjednika NES-a Ibrahima Hadžibajrića, ali naravno ne iz njihovih džepova, nego iz budžeta.
Primjera radi, na platformi PratimoTendere.ba objavljeno je da je krajem 2021. godine Općina Stari Grad i Raport Media Group (Raport.ba) zaključili su ugovor za medijsku promociju u vrijednosti 5.600 KM, a Grad Cazin iste godine dodijelio im je također ugovor vrijednosti 5.600 KM. Udruženju DX Media (USN.ba) Općina Cazin dodijeljivala je ugovore vrijednosti 3.000 KM, a zatim i 4.000 KM. Svojevremeno je isti portal kroz marketinške usluge finansirala i visoka škola VitaPlus Cazin čiji je vlasnik Admir Hadžipašić, optužen za prodaju diploma itd. Vjerujemo da je to samo dio tranaskcija prema navedenim portalima od strane privatnih firmi i javnih institucija na čijem čelu su NES-ovci.

To naravno nije sve. Vlasnik portala USN.ba bio je zaposlenik Službe Skupštine USK-a u periodu dok je Admir Hadžipašić (ASDA/NES) i dok je Agan Bunić (ASDA/NES) obnašao funkciju Predsjedavaućeg Skupštine, ali ga je ministar MUP-a USK-a Nermin Kljajić (ASDA/NES) premjestio u MUP-a USK-a, odnosno unaprijedio na mjesto VD načelnika Sektora za informacijsko komunikacijske tehnologije.
U vezi s plasiranjem lažnih informacija i narušavanja ugleda političkog subjekta, POMAK će u skladu sa članom 7. Zakona o zaštiti od klevete FBiH podnijeti tužbu protiv navedenih portala i njihovih urednika kod nadležnog suda.

(Izvor: Pomak)

Najnovije vijesti

To Top