Magazin

Legenda narodne muzike Šemsa Suljaković : Želja nemam, što sam željela, to sam dobila

Legenda narodne muzike Šemsa Suljaković jučer je proslavila svoj 73. rođendan, iako na Wikipediji piše da joj je 71. rođendan.

Ona je to za portal “Avaza” demantirala i rado govorila o svojim željama.

– Hvala vam puno na lijepim željama. Dočekala, hvala Bogu – kazala nam je Suljaković dodavši da joj “pola porodice ima koronu” te da će je možda i ona “fasovati”.

Ja još pokretna i okretna

Ističe da ipak rođendane ne slavi.

– Otkako sam dobila unučad, ja njihove rođendane slavim. Moje samo “okrugle”, 50, 60, 70, pa, ako Bog da, 80 i 90. Ali radujem se što sam ove godine dočekala, naravno. Želja nemam, neka ostane ovako, zadovoljna sam. Djeca mi zdrava, prava, na pravom putu. Ja još pokretna i okretna, potrčim… Sve super, mashallah – govori Suljaković kroz smijeh.

Kaže kako su joj se sve želje ostvarile već.

– Što sam željela, to sam dobila. Puna usta godina, ženo, 73, a 52 godine radnog staža. A pjevala sam sada u subotu u Njemačkoj – kazala nam je ova legenda narodne muzike.

Neka traje duže

Pitali smo je ima li nešto zbog čega se kaje.

– Morala bih dobro razmisliti za šta se kajem. Možda što nisam više radila na ovoj svojoj karijeri. Moglo je više, moglo. Ali ja sam uvijek bila, koliko god to bilo dobro ili ne, skromna i zadovoljna. Nisam nikada željela nešto “vau”, a mogla sam. To mi je žao što nisam iskoristila malo više. Ali bolje je neka traje duže – zaključila je Suljaković.

Najnovije vijesti

To Top