Borilački sportovi

Mladi hrvači jedva preživjeli napad medvjeda

Mladi hrvači završili u bolnici (Foto: Instagram)

Pravu životnu dramu imali su hrvači s univerziteta Utah Kendell Cummings i Brady Lowry nakon što su imali susret s grizlijem u divljim šumama Wyominga.

Naime, mladi hrvači su krenuli u potragu za jelenskim rogovima te na kampovanje u Nacionalnu šumu te su s još dvojicom prijatelja uživali u prirodi i krajoliku.

Ipak, idilu je prekinuo iznenadni napad grizlija koji je prvo napao Lowryja slomivši mu ruku, a onda se okomio na Cummingsa koji je potrčao u pomoć prijatelju.

“Nisam želio izgubiti prijatelja. Na njemu je bio veliki medvjed. Mogao sam pobjeći i tako najvjerovatnije ostati bez prijatelja. Međutim, odlučio sam ga spasiti”, rekao je Cummings.

Zvijer se okomila na Kendella i počela ga ujedati po glavi o čemu je on pričao za TV stanicu NBC.
“Mogao sam čuti kako njegovi zubi udaraju o moju lobanju. Osjetio sam i kako mi je ujedao kosti, one bi nekako škripale. Pozvao sam Lowryja da se uvjerim da je dobro i mislim da me je medved čuo”, rekao je Cummings.

Medvjed se napokon nakon nekoliko napada povukao, a hrvači su izgubili mnogo krvi te su spašeni tek kada su se njihovi odbjegli prijatelji vratili da im pomognu.

Helikopterom su potom odvezeni u obližnju bolnicu, obojica su operisani po hitnom postupku, a Cumming je definitivno prošao gore jer je nakon napada morao dobiti 60 kopči u glavu te plastičnu operaciju zbog posjekotina na licu.

Najnovije vijesti

To Top