ISTAKNUTE VIJESTI

Poginulog klesara (38) i mladog radnika (22) vatrogasci izvlačili šest sati

U sisačkom prigradskom naselju Galdovo dogodila se nesreća na radu u kojoj su dvije osobe smrtno stradale.

Očevid je završen, a službeni detalji vjerojatno će biti poznati sutra ujutro. Na terenu su bili policija, hitna pomoć, vatrogasci i županijsko državno odvjetništvo. Nesreća se dogodila u prostoru kojim se koristi obrt za obradu kamena. Prema neslužbenim podacima, riječ je o prostoru kojim se za potrebe skladištenja kamena koristio klesarski obrt, a nesreća se dogodila pri istovaru kamenih ploča iz dostavnog kamiona.

Neslužbene informacije govore kako je teška ploča pala na 38-godišnjeg vlasnika klesarskog obrta i 22-godišnjeg radnika. U pomoć im je navodno stigao treći radnik, no nije im bilo spasa.

Šest sati je trebalo dok su vatrogasci i policija uz pomoć dizalice došli do stradalih jer samo jedna ploča teži preko tonu. Na kraju su ih morali razbijati.

Obojica preminulih očevi. Rođakinja poginulog mladića: Imao je dvoje male djece

Obojica preminulih bili su, kako pričaju susjedi, očevi i živjeli su u istoj ulici gdje se i dogodila nesreća. Mještani Galdova kazali su kako ovakvu tragediju ne pamte.

“Bio je vrijedan, mlad dečko. Dvoje djece male, šta da vam kažem. Ne znam, nemam riječi”, rekla je za RTL rođakinja poginulog mladića, Ljubica Parić.
Preminuli vlasnik je otac dvoje djece i bivši nogometaš. Klesarstvom se bavio od 18. godine

Preminuli 38-godišnji vlasnik klesarskog obrta je Domagoj Gombač. Također je otac. Nekada se profesionalno bavio nogometom.

U svome poslu bio je iskusan, klesarstvom se bavio od 18. godine. Na ovom parkiralištu i inače je istovarivao mramorne blokove jer nema mjesta kod obližnje radionice pa ih je viličarom prevozio do nje.

Planirao je tako i jutros. Susjed: Sam je vozio te velike terete

“Ja sam krenuo autom i skrenuo desno kad su počeli istovariti. Ja sam otišao bočno, supruga me zove, kaže da su nastradali. Ili nisu osigurali… Jer ja sam vozio te velike terete. Vjerojatno nisu osigurali, nisu kranom uhvatili dobro i vozač je otpustio teret i teret je krenuo”, rekao je susjed Darko Medaković.

“Te ploče su odavno ovdje, već više puta kad su dovozili, ja vidim da su ovako u stožac naslonjene jedna prema drugoj”, rekao je susjed Božidar Rajić koji je dodao kako se radi o prirodnom kamenu za spomenike.

Oproštaj na Facebooku

Od preminulog Gombača se na Facebooku oprostio klub Frankopan Galdovo za koji je nekada branio.

“Teška srca i s puno tuge javljamo da nas je danas, u 39. godini života zauvijek napustio naš prijatelj, bivši suigrač i sumještanin, a prije svega dobar čovjek – Domagoj Gombač.

Domagoj je ponikao u našem klubu, te nastavio sportsku karijeru po drugim klubovima, ali zauvijek je ostavio neizbrisiv trag među nama. Ovim putem njegovoj obitelji izražavamo iskrenu sućut, te sa sigurnošću možemo reći da će zauvijek ostati u našem sjećanju.

Počivao u miru Gombi!” poručili su piše Index.

Najnovije vijesti

To Top