ISTAKNUTE VIJESTI

Nevjerovatan snimak pada ruskog aviona i katapultiranja pilota iznad Ukrajine

Screenshot: Twitter

Snimak je počeo kružiti društvenim mrežama nakon što je objavljen na na popularnom Telegram kanalu Russian Fighterbomber. Video prikazuje katapultiranje ruskog pilota iz Su-25SM koji je učestvovao u misiji nad Ukrajinom.

Pilot je na kacigi nosio akcijsku kameru sličnu GoPro, tako da možemo dobiti prilično jasnu predodžbu o tome kako izgleda katapultiranje iz borbenog aviona koji leti nisko.

Nekoliko detalja može se otkriti pri usporenom reprodukcijom videa; čini se da je avion uključen u incident Su-25SM sa brojem 09. Ubrzo nakon što se pilot katapultira čini se da iz jednog od motora izlazi vatra ali je evidentno i nedostajanje dijela repa.

Ne znamo tačno kada, vjerojatno ovog ljeta s obzirom na krajolik, i gdje se Su-25 srušio a ne možemo čak ni reći jesu li ga srušili ukrajinski sistemi protuzračne odbrane ili MANPADS – Man Portable Air Defense System, ili je pao iz drugih razloga.

Bilo kako bilo, snimak je fascinantan jer je ovo prvo katapultiranje koje je pilot snimio akcijskom kamerom, a zasigurno i prvi takav isječak koji dolazi iz trenutnog sukoba u Ukrajini.

Najnovije vijesti

To Top