ISTAKNUTE VIJESTI

Plovi mirno neumorna djevojčice: Prijaljeti se opraštaju od prerano preminule Neire Odobašić

Neira Odobašić, najuspješnija bh. triatlonka preminula je sinoć.

Ova vijest rastužila je i šokirala sve one koji su poznavali Neiru.

Neira Odobašić bila je po struci softver inženjerka. Diplomirala je elektrotehniku. Nedavno je otvorila svoju firmu u kojoj je većinom radila za strane klijente.

Kada je govorila o budućim izazovima, Odobašić se tada prije svega nadala da će njen uspjeh potaknuti i druge, pogotovo djevojke, da budu još aktivnije.

Preporučila bih svima koji žele da naprave prvi korak, da ne oklijevaju. Može se početi s malim distancama. Često se bojimo nekih stvari jer ne znamo šta dalje. Samo je potrebno napraviti prvi korak. Nekome je taj korak kao skok s trajekta u ledeno hladnu vodu. Ali nakon toga ne preostaje ti ništa drugo nego da se krećeš, sve do cilja koji donosi mnogo satisfakcije. U ovom svemu je potreban kontinuitet i istrajnost – govorila je Odobašić.
Od Neire se na društvenim mrežama opraštaju prijatelji i poznanici, kao i svi oni koje je njena smrt rastužila.

Draga Neira Odobašić ja cu te pamtiti ovakvu kakava si i bila, nasmijana, vedra i pozitivna duha.
Plovi mirno neumorna naša djevojčice…Nastavi svoju igru, svoje dubine, svoje tišine… Osmjeh neka vječno bude Tvoje pitanje i Tvoj odgovor, kao što je i kroz ovu dimenziju ovakav bio…
Death leaves a heartache no one can heal, love leaves a memory no one can steal… Bilo je to divno putovanje, hvala ti drago stvorenje – samo su neke od poruka.

Najnovije vijesti

To Top