BiH

Milan ušao komšinici Jasni u kuću i rekao: “Dođi da te je*em ili ću te ubiti””

Nevjerovatan slučaj dogodio se u julu ove godine oko 14 sati na području Bjelovara.. Prema presudi, Milan je spolno uznemirio komšinicu Jasnu ušavši joj u kuću u kojoj je tada bila sama.

– Rekao joj je: “Dođi ovdje da te je*** i da mi pušiš ku***. Nakon toga je skinuo hlače i gaće te time počinio uznemiravanje spolne naravi. Potom je rekao: “Ako ne budeš slušala, ja ću te ubiti”, navodi Danica.hr.

Žena je zbog toga pobjegla kroz prozor iz kuće. Ponašanje okrivljenika je kod Jasne imalo za posljedicu povredu njenog ličnog dostojanstva te je dovedena u neugodno i ponižavajuće okruženje – navodi sudac u presudi. Sudac je pritom naglasio kako je Milan s ciljem prouzročenja straha i neprijateljskog, ponižavajućeg i uvredljivog okruženja radnjama spolne naravi povrijedio dostojanstvo druge osobe te je počinio prekršaj iz Zakona o ravnopravnosti spolova.

Izrečena mu je novčana kazna od 40.000 kuna (10.426 KM) i mora platiti 100 kuna (26 KM) troškova prekršajnog postupka. Kazna je “razmjerna težini prekršajnog djela i nastalim posljedicama s obzirom da je kao otežavajuća okolnost cijenjena upornost okrivljenika u ovakvom društveno neprihvatljivom ponašanju”.

Presuda donesena ovih dana je nepravomoćna i Milan se na nju može žaliti u zakonom propisanim rokovima.

Najnovije vijesti

To Top