ISTAKNUTE VIJESTI

Otac Saud Terzić: “Azur je prije četiri i po godine izgubio majku, 27 dana me niko nije obišao iz policije” (VIDEO)

U organizaciji neformalne grupe građana “Svi smo mi Azur” danas su u Cazinu održani mirni protesti i protestna šetnja, a sve kako bi se tražila pravda za, kako su građani kazali, pokušaj ubistva 21-godišnjeg Azura Terzića koji je 2. oktobra pronađen s teškim povredama. Protestu je prisustvovao veliki broj građana Cazina, a pored toga što su iskazali nezadovoljstvo radom odgovornih institucija, građani otvoreno pitaju do kada se pravda mora tražiti na ulici.

Neformalna grupa građana okupila se danas na mirnim protestima sa sloganom “I ja sam Azur” kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo radom Policijske stanice u Cazinu i MUP-om USK-a kada je u pitanju slučaj Azura Terzića, 21-godišnjeg studenta i perspektivnog košarkaša iz Cazina koji je prije skoro jednog mjeseca pronađen u jako teškom stanju iza jednog trgovačkog centra u Cazinu sa slomljenom kičmom.

Iako su brojni navodi da je riječ o nesretnom slučaju, porodica, prijatelji, građani i svi oni koji žive u Cazinu smatraju da se radi o pokušaju ubistva.

“27 dana niko, apsolutno niko iz PU Cazin, iz kantonalne policije nije obišao roditelja, mene jednog jedinog. Azur je prije četiri i po godine izgubio majku. Niti me je ko šta pitao niti me je ko šta intervjuisao niti me je ko šta obavijestio. Ovo smo danas napravili ja i grupa mojih prijatelja iz razloga što je zvanično od jučer slučaj preuzeo FUP uz Kantonalno tužilaštvo, kojima ovaj put ja i svi moji prijatelji i ovdje prisutni želimo dati maksimalnu podršku i u njih duboko vjerujemo”, kazao je Saud Terzić, otac Azura Trzića.

Iz Tužilaštva USK-a kažu kako su istražne radnje u toku, a porodica, prijatelji i građani neće odustati od borbe za pravdu sve dok se ovaj slučaj ne razjasni u potpunosti.

(Izvor: Federalna.ba)

Najnovije vijesti

To Top