BiH

Protesti u bh.gradu: Odjekuje hoćemo pravdu i Azure, Azure ! (VIDEO)

Neformalna grupa građana Svi smo mi Azur večeras održava mirne proteste u Cazinu povodom teškog napada na mladog košarkaša Azura Terzića kojem je slomljena kičma.

Mladi košarkaš KK Igman Burch sa Ilidže teško je pretučen ispred jedne diskoteke u Cazinu početkom oktobra, a skoro mjesec dana nakon velikog incidenta, još uvijek nema nikakvih informacija o počiniteljima.

Stoga, osnovana je neformalna grupa Svi smo mi Azur koja organizuje mirne proteste u Cazinu.

Protesti su održani u centru Cazina na Trgu Alije Izetbegovića i ispred Policijske stanice Cazin.

Večerašnji protesti počeli su obraćanjem Sauda Terzića, otac i jedini staratelj nastradalog Azura koji je prije četiri godine izgubio majku.

U početku je kazao da je neposredno pred početak protesta razgovarao sa sinom te da je svjestan da su prisutni večeras uz njegovog oca. Prisutne je pozdravio i obećao povratak “na svoje noge”.

I jučer sam rekao, i danas ponavljam, ovo vaše okupljanje neka bude samo podrška istrazi o zloćinu koji je načinjen mom djetetu i ne dozvolite da niko od vas u kući nema slučaj Azur. Izuzetno razočaran radom kantonalne Uprave policije kao i policijske Uprave Cazin sretan sam što je slučaj prešao na veći nivo, nivo FUP-a kojoj ovog puta dajem maksimalnu podršku uz vaš gromoglasan pljesak, kazao je Terzić.

Kazao je kako je njegov sin kao dobar sportaš imao više puta priliku da napusti ovu državu ali da je u njoj ostao misleći da mu se nikada neće desiti ovo što mu se desilo.

Moj sin nikada nije popušio cigaretu, nikada nije pokušao popušiti neku , kako kažu, džoint ili nešto od kokaina. Bio je uzoran sportista i natprosječan student. Roditeljima skrećem pažnju da dobro paze svoju djecu i gdje odlaze. Nemojte da se vama razbije o glavu ono što se meni desilo. Moram napomenuti da je ovo apolitičan skup, naš cilj je da ovo večeras bude jedna mirna šetnja koja će se obaviti rutom od osnovne škole koju je Azur pohađao i kraj mjesta gdje je Azur zadobio stravične povrede Centra City. Molim vas da budete dostojanstveni i mirni. Podržite Azura jer i on želi da se to tako provede.

Tokom njegovog govora prisutni su pružali podršku i uzvikivali: Azure! Azure!

(Izvor: Hayat.ba)

Najnovije vijesti

To Top