Nogomet

Lewandowski surovo iskren: Nisam očekivao da će sve biti dobro kad dođem u Barcelonu

Robert Lewandowski (Foto: EPA-EFE)

Poljski napadač Robert Lewandowski kaže kako je znao da će prva sezona u Barceloni biti jako teška i da je klub u procesu izgradnje i razvijanja, za što je u suštini potrebno vrijeme i strpljenje.

Lewandowski je postigao 18 pogodaka u 17 nastupa za Barcelonu nakon što je ljetos u ovaj tim stigao iz Bayerna, no sigurno da je veliko razočarenje njemu i navijačima ovog kluba bilo ispadanje u Ligi prvaka gdje se nisu uspjeli izboriti za jednu od prve dvije pozicije pored Bayerna i Intera.

Ipak, kaže kako je očekivao da će prva sezona biti teška, a da je razlog tome proces u kojem se Barcelona nalazi.

“Očito je da nisam sretan, Barcelona je trebala biti među 16 najboljih ekipa u Ligi prvaka. Međutim, prije dolaska u ovaj klub, znao sam da će prva sezona biti teža nego što bi trebala biti. Traje proces izgradnje ekipe, za što je potrebno vrijeme, pa s tim u vezi moramo biti strpljivi”, rekao je Lewandowski za La Vanguardiju.

Nakon toga, rekao je da će on i njegovi saigrači sigurno napredovati i da će sljedeće sezone sve biti drugačije.

“Siguran sam da ćemo napredovati kao ekipa i da će naredna sezona biti mnogo drugačija. Razvijamo se, nisam očekivao da ću doći i da će biti sve dobro u prvoj sezoni. Napominjem, ovo je proces za koji je potrebno vrijeme i strpljenje”, završio je poljski napadač.

U španskom prvenstvu Barcelona je na drugoj poziciji i trenutno imaju 31 osvojen bod, jedan manje od prvoplasiranog Reala.

Najnovije vijesti

To Top