Plus

Procurio mail: Musk danas ide u masovne otkaze na Twitteru

Foto: Profimedia

Elon Musk će danas započeti s masovnim otkazima na Twitteru, objavila je tvrtka u e-mailu poslanom u četvrtak zaposlenicima te društvene mreže.

“U nastojanju da postavimo zdrav put za Twitter, u petak ćemo proći kroz težak proces smanjenja naše globalne radne snage”, stoji u mailu u koji je Reuters imao uvid. I New York Times i Washington post također izvještavaju o otpuštanjima i citiranju interni email.

Informacije o otkazima na Twitteru dolaze nakon nagađanja da će Musk otpustiti čak 50 posto radne snage društvene mreže, samo nekoliko dana nakon što je postao šef kompanije koju je kupio za 44 milijarde dolara. To bi moglo značiti gubitak tisuća radnih mjesta, budući da je tvrtka krajem 2021. imala više od 7000 zaposlenika.

Twitter je u mailu zaposlenicima priopćio da će njegovi uredi biti privremeno zatvoreni i da će sav pristup biti obustavljen “kako bi se pomogla osigurati sigurnost svakog zaposlenika, kao i Twitter sustava i podataka o korisnicima”.

Musk je već podijelio otkaze nekima od direktora Twittera odmah nakon preuzimanja kontrole nad tvrtkom, uključujući izvršnog direktora Paraga Agrawala, šefa financija Neda Segala i šeficu pravnih poslova i politike Vijayu Gadde.

(Izvor: Index.hr)

Najnovije vijesti

To Top