Svijet

“Vidio sam olupinu , pomislio da je neko poginuo i nastavio kući “: Jeziva ispovijest ujaka Tine koja je živa izgorjela (UZNEMIRUJUĆE)

Djevojka porijeklom iz Srbije Tina Tintor (23) poginula je prije godinu dana u saobraćajnoj nesreći u Las Vegasu. Ona je stradala kada je na nju, u pijanom stanju, pri brzini većoj od 150 kilometara na sat, kolima naletio bivši igrač Las Vegas Rajdersa, Henri Rags III. Tina je živa izgorijela.

Predrag Komazec, Tinin ujak, kaže da još uvijek nije u stanju da priča o nastardaloj sestričini, ali i da će više reći nakon završenog sudskog postupka koji je u toku.

“Volio bih da mogu da pričam o Tini ali u ovom trenutku je još rano jer je sudski postupak, koji mi se baš i ne dopada kako teče, u toku. Ne bih rekao da ide onako kako bi trebalo da ide, ali moram još koji mjesec da sačekam i vidim šta će biti, kako bih mogao da pričam o tome”, naveo je potreseni ujak za Novu.

O nesreći, Predrag Komazec govorio je prije izvjesnog vremena i za lokalne medije u Nevadi.

“Dok sam se vraćao kući iz noćne smjene te kobne noći, naišao sam na mjesto nesreće. Sa moje desne strane, na sredini puta nalazila se spaljena metalna olupina automobila. Pomislio sam da je neko poginuo i nastavio put do kuće“, naveo je Tinin ujak.

Samo tri semafora dalje, porodica je očajnički pokušavala da pronađe Tinu.

„Nakon što je radila šest dana te nedjelje, Tina je izašla sa drugaricom i povela svog zlatnog retrivera Maksa u šetnju. Poslala je poruku svojoj mami da je obavijesti da će kasno doći kući, ali nije došla. Majka je pokušala da je pozove ali se uključivala govorna pošta“.

Istovremeno, na lokalnim portalima neprestano su izlazile vijesti da je poznati fudbaler doživeo udes. Bilo je i fotografija ugljenisanog vozila i vijesti da je vozač tog automobila preminuo. Tinina majka je shvatila o kome se radi, jer je njena kćerka vozila taj automobil.

„Moja Tina, sinoć nije došla kući“, rekla je uznemirena majka i Predragova sestra Mirjana kada se pojavila pred vratima bratovljeve kuće.

Henri Rags III pušten je kući samo dan nakon nesreće. Iz pritvora je izašao uz kauciju od 150.000 dolara. Optužen je za više krivičnih djela, uključujući vožnju pod dejstvom alkohola koja je imala smrtni ishod i bezobzirnu vožnju. Stavljen je u kućni pritvor.

Dok je bio u bolnici, Rags je pobjesneo, te je čak pokušao da izvadi infuzije iz ruke i monitor iz prsta.

„Vodite me je*eno odavde“, vrisnuo je Rugs, navodi se u policijskom izvještaju.

U trenutku nesreće Rags nije alkotestiran, a dva sata nakon nesreće, kada su mu izvadili krv na analizu, imao je 0,161 promil alkohola u krvi, što je dvostruko više od zakonske granice u Nevadi. Vlasti su nakon nesreće rekli da je proslavljeni fudbaler vozio brzinom od 156 kilometara na čas kada je udario u Tinin automobil. Ako Henri Rags III bude proglašen krivim prijeti mu kazna od najmanje dvije, a najviše 50 godina zatvora.

Tina Tintor bila je dvadesettrogodišnja djevojka rođena u bivšoj Jugoslaviji. Rođena je prijevremeno, a nakon bombardovanja, 2000. godine, njeni roditelji sele se u Sjedinjene Države, sa Tinom i njenim mlađim bratom Đorđem.

Tina je završila srednju školu, a posebnu ljubav gajila je ka svojim psima i mačkama. Željela je da bude medicinska sestra, a onda se predomislila i fokusirala se na kompjutere.

Tinina mama, nakon smrti kćerke, naručila je ogromnu fotografiju svoje kćerke, a kada je porodica okačila na zid, njihov sibirski haski je danima plakao i lajao, naveo je ujak.

„Pas nije jeo četiri, pet dana zaredom jer je shvatio da se Tina neće vraćati kući. Moja sestra je nedavno usvojila još jednog zlatnog retrivera, da je podsjeća na Tinu. Bilo je malo oklevanja kako da ga nazovemo, ali smo mu dali ime Maks“, istakao je ujak nastradale Tine.

(Kurir.rs/Nova)

Najnovije vijesti

To Top