Magazin

Baki Prasetu vraćen YouTube kanal s preko dva miliona pratilaca

Foto: Instagram

Srbijanskom youtuberu Bogdanu Iliću, poznatijem kao Baka Prase, nakon nešto više od mjesec dana kanal je ponovno aktiviran na toj platformi.

Iliću je kanal krajem septembra obrisan, kako je tada objašnjeno, zbog neovlaštenog korištenja sadržaja televizije “Pink“.

“Kanal mi je ugašen. Dobio sam strajkove na klipovima gdje sam gostovao na Pinku prije četiri, pet godina”, napisao je tada Baka Prase.

Mnogi su s dočekali s oduševljenjem ovu odluku jer je na tom kanalu, gdje je imao dva miliona pratitelja, Baka promovisao nasilje, nemoralne sadržaje, hvalio se luksuznim životom, ali i uspješno prolazio u tome da bude osoba koja zarađuje na uvredama i omalovažanju drugih ljudi.

Krajem prošle i početkom ove godine, influenser je došao u fokus javnosti i uslijed smrti mlade youtuberice Kike Đukić, koja je uzrokovana upravo cyberbullyingom. Naime, Baka se u jednom periodu “obrušio” na Kiku te je tokom njihovog sukoba vrijeđao, čak i snimio pjesmu “Jel’ te nije blam” u kojoj je nazivao pogrdnim imenima.

Nakon njene smrti je i priveden kako bi dao izjavu u MUP-u Republike Srbije, a istovremeno je pokrenuta i peticija za zabranu daljnjeg emitiranja videa ovog influensera.

(Izvor: Klix.ba)

Najnovije vijesti

To Top