Regija

Tragedija:Zaspao pa izazvao težak udes u kojem su poginuli policajac i njegov šestogodišnji sin

Foto:Rina

Druga žrtva sudara dvije “opel aster” je policajac M.P. (36) iz Sevojna koji je bio zaposlen na Zlatiboru i koji se poslije treće smjene vraćao kući.

Do tragedije je došlo na mostu preko rječice Krivaje na teritoriji opšine Čajetina, na magistralnom putu Užice – Zlatibor gdje je došlo do sudara dva automobila.

Sve ukazuje da je “astra” beogradskih registarskih oznaka, kojom su putovali S.Ć. i njegovo dijete krećući se iz pravca Užica, na mostu prešla na lijevu stranu i udarila automobil iste marke užičkih tablica kojim je upravljao policajac.

M.P. je stradao na licu mjesta, dok je dijete, u trenutku kada su ga vatrogasci izvukli iz olupine vozila bilo živo. Dječak je transportovan u Opštu bolnicu Užice gdje su mu konstatovane teške povrede opasne po život i odakle je hitno upućen u Beograd. Na žalost, kasnije je preminuo.

Otac dječaka prošao je sa lakšim tjelesnim povredama zbog kojih je prebačen u užičku bolnicu na dijagnostiku.

Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama, S.Ć. je sa sinom jutros rano krenuo iz Beograda u novovaroški kraj povodom Zadušnica. Za sada je samo pretpostavka da je zaspao za volanom.

Prilikom uviđaja dreger je pokazao da S.Ć. nije bio pod dejstvom alkohola, ali mu je uzeta krv koja će biti upućena na analizu.

Osnovno javno tužilaštvo u Užicu naložilo je obdukciju tijela šestogodišnjaka i policajca, a “astra” kojom je upravljao S.Ć je pretrpjela velika oštećenja zbog čega se još uvijek ne zna da li će biti upućena na vanredni tehnički pregled.

U udesu je potpuno smrskano i vozilo kojim je putovao nesrećni policajac.

M.P. je rodom iz zlatiborskog sela Jablanica iz kog se preselio u Sevojno. Iza sebe je ostavio troje djece, a njegove kolege kažu da je bio predan i uzoran policajac

Najnovije vijesti

To Top