ISTAKNUTE VIJESTI

Bacio trudnu ženu sa litice, pa se vratio da se slika: Monstrum stajao na mjestu smrti nasmijan, a opis slike je jeziv!

Hakan Ajsal (40) osuđen je nakon što je svoju suprugu Semru Ajsal (32), koja je bila u sedmom mjesecu trudnoće, namamio na ivicu litice i gurnuo je!

Muž koji je svoju trudnu ženu gurnuo sa litice samo nekoliko trenutaka nakon što je s njom napravio nasmijani selfi osuđen je na doživotni zatvor zbog njenog ubistva.

Hakan Ajsal (40) je u junu 2018. gurnuo 32-godišnju Semru Ajsal sa litice visoke 300 metara u turskoj provinciji Mugla – samo nekoliko trenutaka nakon što je napravio nekoliko fotografija sa njom.

Detektivi su otkrili da je kasnije ubica ponovo posjetio mjesto u Turskoj sa kog je gurnuo ženu, nakon što je navodno potrošio novac od osiguranja koji je dobio njenom smrću, na još jedno putovanje.

Ajsal je napisao u opisu fotografije: “Mjesto koje je nekada bilo moj raj više nema sunca.” Ajsal je namamio Semru, koja je bila u sedmom mjesecu trudnoće, do ivice prije nego što ju je gurnuo, rečeno je porotnicima.

Ajsal je tek poslije nekoliko godina od ubistva osuđen na doživotnu kaznu. U pokušaju da se ospori presuda Visokom krivičnom sudu u Fetiju ove sedmice je podnesena izjava o neuračunljivosti, koju su oni odbili. Ljekari sa 4. specijalizacije odjeljenja sudske medicine odbacili tvrdnje da Ajsal nije bio u dobrom psihičkom stanju u vrijeme ubistva.

Jeziv video snimak koji je snimio prolaznik na vrhu litice prikazuje Ajsal i njegovu ženu – koja se plašila visine – kako se spuštaju niz stjenoviti pejzaž do ivice. Redžep Sahin, koji je snimio Semrine posljednje trenutke, na prethodnom ročištu je rekao sudu:

Zaustavio sam se tamo da vidim pogled na zaliv Kabak sa svojom porodicom. Moja kćerka je snimala pogled mojim telefonom i bračni par Ajsal se u tom trenutku spuštao niz padinu. Čak smo se i šalili, ‘ili će ovaj muškarac baciti ženu ili će žena baciti muškarca.’

Najnovije vijesti

To Top