Lifestyle

Danas je tačno godina od muftijine smrti, a lijepa Elma ovako se sjeća života s njim, pokazala i slike od prije 17 kad su bili mladi FOTO

Danas se navršava tačno godina od iznenadne smrti muftije i narodnog poslanika u Skupštini Srbije Muamera Zukorlića, koja je prošle godine na ovaj dan iznenadila javnost u Srbiji jer je pokojni Zukorlić preminuo mlad – u 51. godini.

Povodom godišnjice, muftinica Elma, njegova druga supruga po šerijatu s kojom ima četvoro djece, objavila je na svom Instagram profilu zajedničke fotografije u spomen na njihovu ljubav i bračni život.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Elma Elfić Zukorlić (@elf_zu)

Foto: INSTAGRAM PRINTSCREEN

Foto: INSTAGRAM PRINTSCREEN

Muamer Zukorlić, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srbije, predsjednik i glavni muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji preminuo je 6. novembra 2021. u 51. godini od srčanog udara.

Osnovnu školu je završio u selu Ribariće kod Tutina, a zatim u Sarajevu Gazi Husrev-begovu medresu. U Konstantini u Alžiru je 1993. godine završio Islamski fakultet, odsjek šerijatsko pravo, a post-diplomske studije u Libanu.

Ima dvije supruge, koje žive odvojeno sa svojom djecom – Umeja u stanu, a Elma u kući u centru Novog Pazara. Za sobom je ostavio osmoro djece.

(Izvor: Kurir.rs)

Najnovije vijesti

To Top