ISTAKNUTE VIJESTI

Boška Ćavar : “Selam i merhaba nisu pozdravi u BiH. Više nisam članica Naše stranke” (VIDEO)

Boška Ćavar vijećnica u Gradskom vijeću Grada Mostara, objavila je da je istupila iz Naše stranke.

Ćavar je izazvala brojne reakcije izjašnjavanjem o određenim zakonima, a u emisiji ‘Jutro za sve’ na BHRT-a kod Zvonke Komšića, govorila je o isključenje iz Naše stranke, porukama koje je dobila prije glasovanja, razlozima zašto je glasala i žali li za nekim potezima.

“Nisam više članica Naše stranke, ogradili su se od moga glasovanja, priprijetili mi nekim mjerama i podnijela sam stavku i trebam poslati i zahtjev za službenu ispisnicu da bih je mogla priložiti Gradskom Vijeću Mostara i ostajem vijećnica, neovisna vijećnica”, kazala je Boška Ćavar za BHRT.

“Nisu objasnili niti znam kakvim mjerama, niti sam tražila. Ja imam previše godina da bi mi neko prijetio mjerama. Ja nisam uradila ništa pogrešno i mislim da nije bilo nikakvog razloga za takvo ograđivanje od moga glasanja jer se trebalo unaprijed misliti o tome kako glasati”, podvukla je Ćavar.

Na pitanje novinara je li ipak pretjerala u nedavnom komentaru kada je govorila o pozdravima u Bosni i Hercegovini, Boška Čavar je bila kategorična.

Komentirala je i izjavu Armana Zalihića, gradskog vijećnika u Mostaru i predsjednika mostarskog SDP-a, koji je kazao kako je Ćavar iz Naše stranke ustvari četrnaesta ruka HDZ-a.

“Gospodin Zalihić je htio da bude gradonačelnik Mostara. Pošto nije dobio nikakvu podršku on sada koristi sve mogućnosti da priča protiv mene i laže. Da je on moj sin ja bih se stidjela. Gospodin Zalihić, ja nemam riječi. Ja mu ne mogu pomoći što nije sposoban da bude nešto više. Danas je vijećnik i ne znam kako je dospio do tog mjesta”, kazala je Boška Ćavar u emisiji uživo na BHRT-u.

Pogledajte:

(Izvor: Radiosarajevo.ba)

Najnovije vijesti

To Top